Célkitűzéseiről beszélt a HelloSzerdahely Polgári Társulás csapata

2020. július 2. - 21:52 | Régió

A májusban megalakult HelloSzerdahely Polgári Társulás szakmai párbeszéddel egybekötött tagfelvételi gyűlést tartott kedden, a dunaszerdahelyi NFG klubban. Az est témája a környezetvédelem volt.

Célkitűzéseiről beszélt a HelloSzerdahely Polgári Társulás csapata
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

A polgári társulás jelenleg öt tagot számlál, az estet az elnökségi tag egyike, Stredl Tamás vezette. Elsőként bemutatta a társulás további elnökségi tagjait: Takács Andrást, Miške Tamást és Váradi Krisztiánt. Ezután a céljaikról beszéltek, melyek közt ott szerepel a

környezetvédelem, ezen belül a különféle projektek készítése, kivitelezése, valamint a lakosok e téren való okítása. Célkitűzéseik közé tartozik továbbá a hulladék mennyiségének csökkentése, a klímaváltozás hatásaira való felkészülés, kulturális és sport események szervezése. Ahogyan azt Stredl Tamás hangsúlyozta, szívesen dolgoznának együtt további társulásokkal, aktivistákkal, hivatalokkal és persze szakemberekkel.

Takács András elnökségi tag ismertette a frissen elkészült diplomamunkáját, mely Dunaszerdahely városának környezetváltozásra való felkészítéséről szólt. András beszélt több mérési adat eredményéről, s felvázolta elképzeléseit, melyek úgy véli, környezettudatosabbá tehetnék a várost.

A gyűlésen képviseltette magát a Szlovák Köztársaság Állami Természetvédelmi Hivatala, valamint a dunaszerdahelyi Municipal egyaránt.

Takács András prezentációjához a megjelent szakemberek is hozzászóltak. Hangsúlyozták, a hivataloknak is vannak tervei, viszont semmi sem megy egyik napról a másikra. Állításuk szerint dolgoznak azon, hogy Dunaszerdahely élhető város legyen, azonban az egyes projektek kidolgozása sok időbe telik.

A felek vita nélkül, kellemes hangulatban osztották meg egymással meglátásaikat, szót engedve minden megjelent érdeklődőnek.

(SzC)