Céltudatos munkát végeznek a csemadokosok

2018. március 25. - 20:17 | Kultúra

Megtartotta évzáró taggyűlését a Csemadok nagypakai szervezete.

Céltudatos munkát végeznek a csemadokosok
Lelkes Vince felvételei - további képekért kattints!

Az elmúlt esztendő tevékenységéről Edmár Mária elnöknő számolt be, aki – egyebek mellett – elmondta: március 15-én koszorúzási ünnepséggel emlékeztek meg az 1848/1849-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról, megrendezték a hagyományos banyabált, társszervezői voltak a gyermeknap, ill. a nyári falunap eseménysorozatának, továbbá a kitelepítések 70. évfordulója alkalmából készült alkalmi kiállításnak, segítették a nyugdíjasok találkozójának megszervezését, csoportosan kirándultak Gödöllőn és Tatán – mindkét helyen a város nevezetességeivel ismerkedtek, Győrben színházlátogatáson vettek részt, ahol a nagysikerű Beatles-musicalt nézték meg.

Czafik Mária és Losonszki Katalin vezetőségi tagok a 2017. évi pénztári naplót, ill. a 2018-as munkatervezetet terjesztették jóváhagyás céljából a plénum elé.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Sátor Zoltán, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának elnöke, továbbá Ivan Seňan, Nagypaka község polgármestere. Mindkét tisztségviselő megköszönte a helyi csemadokosok munkáját, kiemelve fontos szerepüket a társadalmi életben, a hagyományőrzés és az ifjúságnevelés területén.

A rendezvény záróakkordjaként a hodosi Megmaradásunkért Kultúrcsoport lépett színpadra.

(lel)

Címkék: Csemadok, Nagypaka