Černák mindenről tanúskodni fog, Remiáš meggyilkolásáról is!

2015. december 7. - 11:39 | Belföld

Mikuláš Černák frissen megjelent könyvében sok mindenről írt, ügyvédje szerint tanúskodni is fog.

Černák mindenről tanúskodni fog, Remiáš meggyilkolásáról is!
Mikuláš Černák (Fotó: TASR)

A "Miért törtem meg a hallgatást" (Prečo som prelomil mlčanie) c. könyvben leírja azt is, mi vezetett odáig, hogy elmondja az igazságot a rendőrségnek a 90-es évekbeli maffialeszámolásokról. Abból az időből, amikor alvilági "karrierje" csúcsán volt.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, érintette Michal Kováč egykori államfő fiának külföldre hurcolását is, illetve az ügy kapcsán Róbert Remiáš rendőr meggyilkolását, aki Oskar Fegyveresnek, annak a külföldre menekült SIS-tisztnek volt az összekötője, aki az emberrablás ügyében tanúskodott. Černák ennek kapcsán feltette a kérdést, hogy vajon kitől kellett volna félnie, amikor az állam élén Vladimír Mečiar állt, aki a SIS-szel elraboltatta ifjabb Kováčot, a maffiával pedig meggyilkoltatta Remiášt. "Az egész szlovákiai alvilág Kassától Pozsonyig tudott erről, ilyen államtól kellett volna félnünk?" - fogalmazott.

Kapcsolódó cikk:

ČERNÁK: Mečiar rendelte meg, a SIS kért fel bennünket, hogy figyeljük ifjabb Michal Kováčot

Kováč elrablása kapcsán érvényesek Mečiar megbízott államfőként kihirdetett amnesztiái, így kérdéses, hogy indíthatnak-e új vizsgálatot valaha az ügyben.

A Legfőbb Ügyészség nem válaszolt egyenesen a SME megkeresésére, hogy Černák tett-e tanúvallomást az ügyben. Andrea Predajňová szóvivő mindössze annyit közölt, nem konkretizálják, hogy milyen ügyekben tett bejelentést, vagy miről beszéltek vele.

Peter Šufliarsky főügyészhelyettes azonban nemrégiben kétségbe vonta Černák szavahihetőségét. Csakhogy az is ismert, hogy az ő által nyújtott információk alapján találtak rá az elmúlt hónapokban több olyan személy holttestére is, akiket még a 90-es években tettek el láb alól.

Kapcsolódó cikk:

Szép sorban ássák ki a föld alól Mikuláš Černák uralmának áldozatait!

Černák védőügyvédje, František Polák állítja, az elmúlt két évben, amióta képviseli őt, nem tanúskodott a Remiáš-gyilkosság ügyében, de hajlandó mindenről vallani, amiről információja van, vagy amiben részt vett. Elmondta azt is, hogy az ügyészséghez komoly beadványokat nyújtottak be, de nem reagáltak rá. "Elképzelhetetlen, hogy az ügyfelem meg akarja mutatni, hol van elásva négy holttest, és két évig senkit sem érdekel, hogy azt megnézzék" - fogalmazott.

További kapcsolódó cikk:

Černák kitálalt: állítja, 5 millió koronát fizetett egy tenderért a HZDS-nek

SME/para