Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television filmes díjátadó gálája

2020. december 7. - 10:08 | Kultúra

Az augusztusban elhunyt Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television virtuálisan megrendezett filmes díjátadó gálája vasárnap, amely "minden idők legnagyobbjait" díjazta.

Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television filmes díjátadó gálája
Fotó: AP

A Marvel szuperhősök közül Fekete Párducot alakító színészt Robert Downey Jr. és Don Cheadle méltatta - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A vastagbélrákban szenvedő, 43 éves korában elhunyt Boseman pályafutását az MTV Film & Televíziós Díjátadójának online gáláján a Korszakok hőse díjjal ismerték el. Mint Downey hangsúlyozta: a színész valóban megtestesítette mindazt, amit egy szuperhősről gondolunk. A kamera előtt és személyes életével is példát mutatott, jótékonyságáról is közismert volt és rákbetegséggel küzdőket támogatott.

Cheadle felidézte, hogy a forgatásokon mindenkit inspirált maga körül, és alakításaival rengeteg rajongót szerzett magának. Színészi pályafutása, munkaszeretete, ösztönző ereje hagyatékaként marad fenn - fűzte hozzá. Felsorolta, hogy a Fekete Párducon kívül számos fontos alakítását láthatták a nézők, köztük a Marshall, A James Brown sztori és A 42-es című filmekben.

Az MTV-gálán a nyolcvanas évektől napjainkig terjedő filmes és televíziós mezőny legjobbjait díjazták. Az olyan különleges kategóriák, mint a Dinamikus duó, a Komédia óriása, a Szívszaggató szakítás vagy a Sikolykirálynő nyertesei között szerepelt Kevin Bacon, Drew Barrymore, Kristen Bell, Selma Blair, Jamie Lee Curtis, Gal Gadot, Sarah Michelle Gellar, Kevin Hart, Adam Sandler, Jason Segel és William Zabka is.

A közvetítés alatt elhangzott, hogy a hagyományos díjátadó ünnepségekhez való visszatérést májusra tervezik.

(MTI)

Címkék: Chadwick Boseman.