Chiliszószos üvegekben rejtegettek 400 kilogramm metamfetamint

2019. október 31. - 07:41 | Külföld

Ausztráliában 400 kilogramm metamfetamint foglaltak le több száz chiliszószos üvegekbe rejtve, a hatóságok az üggyel kapcsolatban négy gyanúsítottat őrizetbe vettek Sydneyben - közölte Új-Dél-Wales állam rendőrsége csütörtökön.

A drog értéke meghaladja a 300 millió dollárt. Az ausztrál határrendészet a kábítószert összesen 768 chili szószosüvegben találta az Egyesült Államokból október 15-én légi úton érkezett egyik szállítmányban Sydneyben.

A 2019 elején elvégzett vizsgálatok szerint az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd dollárt költenek évente illegális drogokra. A legtöbbet fogyasztott - becslések szerint 9,6 tonnával - a metamfetamin.

Az ausztrál hatóságok valóságos "kábítószer-járványról" beszélnek "csillapíthatatlan kereslettel" az illegális szerek iránt, ami egyre újabb módszerek kiagyalására sarkallja a kábítószercsempészeket, hogy miként hozzák be észrevétlenül a drogot az országba.

Áprilisban a hatóságok fél tonna metamfetamint találtak egy Szingapúrból származó hűtőszekrény-szállítmányban. Júniusban a rendőrség újabb 1,6 tonnát talált hangszórókba rejtve egy Bangkokból érkezett szállítmányban.

Augusztusban pedig 755 kilogramm metamfetamint foglaltak le, amely nyers marhabőrök közé volt rejtve egy Mexikóból érkezett konténerben.


MTI