Christopher Nolan filmje jól indult az Amerikán kívüli mozikban

2020. augusztus 31. - 13:13 | Kultúra

Christopher Nolan filmje, a Tenet az első nagy hollywoodi produkció, amelyet moziban kezdtek forgalmazni a pandémia kitörése óta, premierhétvégéjén több mint 53 millió dolláros jegybevételt hozott 41, az Egyesült Államokon kívüli piacon, köztük Kanadában.

Christopher Nolan filmje jól indult az Amerikán kívüli mozikban
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a 200 millió dollárból forgatott kémfilmre Nagy-Britanniában 7,1 millió dollárért, Franciaországban 5,7 millió dollárért, Németországban pedig 4,2 millió dollárért váltottak jegyet a nézők az első hétvégén.

A filmet gyártó Warner Bros. a többi nemzetközi piaci eredményt nem részletezte, de annyit közölt, hogy 32 európai, közel-keleti és afrikai régióban a hétvégén összesen 37 millió dolláros jegyeladást jegyeztek, a pandémia miatti korlátozások dacára.

Az Egyesült Államokban szeptember 3-tól kezdik a film mozis forgalmazását, de az ország két legnagyobb mozis piacán, Los Angelesben és New Yorkban nem vetítik, mert a járvány miatt még nem nyithattak ki a nagy moziláncok.

Nolan ragaszkodott a mozis forgalmazáshoz, és inkább elhalasztotta a Tenet bemutatóját, amit eredetileg július közepére tűztek ki.

Toby Emmerich, a Warner Bros. főnöke rendkívül elégedetten fogadta a nemzetközi premierhétvége eredményeit.

"Christopher Nolan megint élményszámba menő filmmel jelentkezett, ami megköveteli, hogy filmvásznon lássa a közönség, és nagyon örülünk, hogy a nézők világszerte élnek a lehetőséggel, hogy lássák a Tenetet"

- fogalmazott.

A sztárszereposztással, John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine és Kenneth Branagh közreműködésével forgatott filmet Kínában szeptember 4-től láthatja a közönség.

(MTI)

Címkék: Christopher Nolan