Ciara viharciklon: Budapestet érintő repülőjáratokat kellett törölni

2020. február 10. - 16:23 | Külföld

Több Budapestet érintő repülőjáratot kellett törölni hétfőn az Európa-szerte viharos időjárás miatt - közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel.

Ciara viharciklon: Budapestet érintő repülőjáratokat kellett törölni
Illusztráció (wikipédia)

Valentínyi Katalin tájékoztatásában kiemelte: a Budapest Airport már a délelőtt tájékoztatta az utasokat, hogy a Nyugat- és Közép-Európa felett végigvonuló Ciara viharciklon miatt járattörlések és fennakadások várhatók a menetrendben. Hétfőn ez 11 járatpárt (indulót és érkezőt) érint. Azonban - mint kiemelte - a járattörléseket nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében tapasztalható időjárás, hanem a célállomás repülőterének időjárása indokolja. Törölt járat esetén az utasokat arra kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.

Azt írta: jelenleg 32-35 csomós szél fúj a repülőtér környezetében, később délután azonban ennél erősebb, akár 47 csomós (körülbelül 90 kilométer/órás) erősségű szél várható. A szél iránya keresztirányú, majdnem teljesen merőleges a futópályákra - tette hozzá. Jelenleg a budapesti repülőtér forgalma és a járatok kiszolgálása zökkenőmentes - közölte Valentínyi Katalin.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a viharos szél veszélye miatt.

MTI