Cigániková azt állítja, hogy Matovič felelős a Szputnyik-ügyért, amit szerinte elhanyagolt

2021. április 18. - 15:05 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) kormányában bízik az SaS, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter magatartásával megmutatja, hogy a követelmény, miszerint kerüljön kormányon kívülre, helyénvaló volt.

Cigániková azt állítja, hogy Matovič felelős a Szputnyik-ügyért, amit szerinte elhanyagolt
Jana Bittó Cigániková (TASR)

Ezt Jana Bittó Cigániková (SaS) parlamenti képviselő jelentette be a TA3 V politike című vitaműsorában. Szerinte Heger és Matovič is időt érdemel, hogy "megtisztítsa" pozícióját.

Monika Kavecká, az OĽaNO parlamenti képviselője kijelentette, hogy Heger erős miniszterelnök lesz, ahogy Matovič is erős miniszterelnök volt.

Richard Takáč, a Smer-SD parlamenti képviselője kijelentette, hogy a változások hiányában a Smer-SD kész a rendkívüli ülés összehívására irányuló indítványt benyújtani, a kormánnyal szembeni bizalmatlanságukra hivatkozva.

Az előrehozott választásokat jó megoldásnak tartaná.

Tomáš Taraba független képviselőn nem lát okot arra, hogy bizalmát fejezze ki a jelenlegi kormány iránt.

Szerinte Heger kabinetje nem új keletű, alapvetően ugyanaz az összetétel maradt meg. Szerinte az ellenzéknek "teljesen jogosan" az előrehozott választásokra kellene összpontosítania.

Bittó Cigániková arra is emlékeztetett, hogy hazánkban a Szputnyik V ügy lefolyásának menete elsősorban Matovič felelőssége.

Kritizálta, hogy Matovič nem tanulmányozta át a feltételeket és nem olvasta át alaposan a szerződést.

Ugyanakkor bírálta az ismételt tömeges teszteléseket, amit vele szemben Kavecká a járvány elleni küzdelem hatékony eszközének tart.

as.sk)