CIKI: Sampont lopott a pap, és állítólag mellet villantott a hitoktatónő Vízkeleten

2015. szeptember 30. - 11:37 | Régió

Patthelyzet a környékbeli katolikusoknál.

CIKI: Sampont lopott a pap, és állítólag mellet villantott a hitoktatónő Vízkeleten
Fotó: freeimages.com

A katolikus pap lopott egy helyi boltban, a hitoktatónő pedig állítólag a melleiről töltött fel képet a Facebookra. Most nincs ki oktassa a hittant a galántai járásbeli falu alapiskolájában - írja a Noviny.sk.

A helyi katolikus paphoz három község tartozik: Vízkelet, Hidaskürt és Feketenyék. Vízkelet polgármestere, Nagy Pál a Joj TV-nek beszélt arról, hogy szeptember 1-jétől nincsen hitoktató a faluban, mivel a pap állítólag rákényszerítette a nőt, hogy felmondjon az inkriminált fotó miatt. A tanítónő azonban tagadja, hogy feltöltött volna ilyen fényképet.

Ugyanakkor a papnak is vaj van a fején, hisz lopáson kapták. "A rendőrség is megerősítette, én kértem erről igazolást. Ő maga sértette meg az Úr parancsolatait, egy tolvaj" - jegyezte meg.

Azt, hogy új hitoktató jöhessen a faluba, a helyi papnak is jóvá kellene hagynia, csakhogy ő nem megy bele. "Azt mondta, hogy szeretné ő tanítani a gyerekeket, én viszont nem szeretném, mert kiderült, hogy lopott. Hazudott a szentmisén az oltár előtt" - fogalmazott a polgármester. Hozzátette, hogy kérte az érsekséget, hogy engedélyezzék egy új hitoktató felvételét.

A Joj TV megkereste a papot is, de ő nem kívánt nyilatkozni. Azt sem akarta megmondani, hogy mégis honnan tudta, hogy a hitoktatónő a saját melleiről tett közzé fényképet.

Dušan Kolenčík, a Nagyszombati Érsekség szóvivője kifejtette, hogy megvizsgálják az ügyet, és miután a vizsgálat véget ért, állást foglalnak.

A rendőrség részéről Mária Linkešová nagyszombati kerületi szóvivő megerősítette azt a hírt, hogy valóban lopáson kapták a papot. Közlése szerint kis értékű lopásról volt szó, és a rá kiszabott bírságot a helyszínen megtérítette.

Noviny.sk/para