Cirkusz a tárgyalóteremben - forrtak az indulatok a bírónő és az exrendőr között

A pozsonyi járási bíróságon folytatták a brutális exrendőr, Ľuboš Tiefenbach bírósági ügyét, aki három évvel ezelőtt egy közúti ellenőrzés során rendkívül kegyetlen módon lépett fel egy nővel szemben. Tiefenbach most a bírónővel is alaposan összekapott. 

Cirkusz a tárgyalóteremben - forrtak az indulatok a bírónő és az exrendőr között
Forrás: Cas.sk

Az egész akkor kezdődött, mikor Tiefenbach arra tett panaszt, hogy a bíróság nem teszi számára lehetővé, hogy kérdéseket tegyen fel a szemtanúnak. A bírónő figyelmeztette: "Tiefenbach úr, múltkor a jogi képviselőjére szabtam ki bírságot a rend megszegéséért. Ha most magát is megbüntetem, nem fellebbezhet ellene, úgyhogy nagyon jól gondolja meg, mit cselekszik."

Az exrendőr ekkor azt sérelmezte, hogy a bírónő kiabál vele.

"Maga így beszél az emberekkel? Ez nem valami szép"

- kötött bele Tiefenbach a bírónőbe, aki figyelmeztette az exrendőrt, hogy ha nem veszi figyelembe a bíróság utasításait, úgy 300 euróra fogja bírságolni.

A figyelmeztetés nem segített, így a bírságot ki is szabták.

"Fizesse ki maga"

- reagált rá Tiefenbach, amiért 500 euróra emelték a bírságot. Ezzel azonban még nem ért véget a volt rendőr és a bírónő közti szócsata.

Pár pillanattal később a bírónő az exrendőr jogi képviselőjével beszélt, mikor Tiefenbach megpróbált szót kérni, hogy beléphessen a dialógusba. A bírónő azonnal leintette a vádlottat: "Nem, mert nem adtam magának szót." Tiefenbachot ez annyira felidegesítette, hogy végül kifakadt:

"Maga így velem nem fog beszélni!"

A bírónőnek ekkor fogyott el a türelme, és kiküldte a tárgyalóteremből Tiefenbachot.

A bírónő és Tiefenbach közti kemény párbeszéd:

Bírónő: A bíróság felszólítja a vádlottat, hogy hagyja el a tárgyalótermet. Menjen ki. Kifelé!

Tiefenbach: Én elmegyek, de illedelmesen kérjen, rendben? Ez az igazságszolgáltatás... Egész életemben panaszkodni fogok magára.

Bírónő: Kifelé!

Tiefenbach: Ugyanmár, csak, ha nem lesz agresszív.

Bírónő: Hívjam a rendőröket?

Tiefenbach: Hívja, most azonnal. Hívja! Nyugodtan hívja csak ki rám a rendőröket. Itt kint megvárom őket, rendben?

Bírónő (Tiefenbach ügyvédjének): Milyen kliense van magának? Hogyan akarja bizonyítani, hogy nem agresszív, mikor így viselkedik a tárgyalóteremben? (A bírónő ezután elhalasztotta a tárgyalást.)

Ľuboš Tiefenbach azután perelte be a Nový Čas-t, hogy a napilapban megjelentek a rendőr elhíresült brutális intézkedését érintő cikkek. Tiefenbach konkrétan azt nehezményezi, hogy a rendőri intézkedést és saját magát is jogtalanul titulálták, kegyetlennek, brutálisnak és agresszívnek. 

Cas.sk/para