A cirkusz a városi rendőrséggel akarta elriasztani a tüntetőket

A cirkusz a városi rendőrséggel akarta elriasztani a tüntetőket
Fotók: Cséfalvay Á. András (A többi fotóért KATTa képre!)

A megmozduláson mintegy 30-40 ember vett részt, akik különféle transzparensekkel próbálták felhívni az emberek figyelmét az állatokkal szembeni méltatlan bánásmódra. A tüntetők szórólapokat is osztogattak a cirkusz bejáratánál sorakozóknak, amelyen részletesen leírták, hogy a cirkuszokban milyen körülmények között kénytelenek sínylődni a vadállatok. 

A városi szabadidőparkban sétálók közül sokan kíváncsian szemlélték a cirkusz bejárata előtt tüntető kisebb tömeget, de akadt olyan szülő is, aki kislányai előtt térdepelve próbálta elmagyarázni nekik, hogy miért is nem túl előrelátó dolog idomított vadállatok műsorát nézni. 

A megmozduláson résztvevők tiltakozásul egy közleményt is felolvastak, egy megafon segítségével. A cirkusz vezetőit éppen ez akaszthatta ki, mivel riasztották a városi rendőrséget, akik közölték a civilekkel, hogy a cirkuszosok attól tartanak, hogy a hangosbeszélővel megzavarhatják az előadás menetét. Miután a városi rendőrök ellenőrizték a tüntetés bejelentéséről szóló hivatalos engedélyt, tovább álltak.

A cirkuszi műsor kezdetével a tüntetők is befejezték a megmozdulást, amelyet egyébként az állami rendőrség részéről is figyelemmel kísértek.

-para-