A Comenius Egyetem hallgatója volt a pozsonyi tragédia két áldozata

2022. október 3. - 13:27 | Régió

A pozsonyi Zoch utcai buszmegállóban történt tragikus baleset áldozatai között van a pozsonyi Comenius Egyetem két hallgatója – egy lány és egy fiú - tájékoztatott közösségi oldalán az egyetem.

A Comenius Egyetem hallgatója volt a pozsonyi tragédia két áldozata
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

„Gyászolunk ma. Szörnyű, hogy mennyi fájdalmat tud okozni az arrogancia és a felelőtlenség. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak, barátaiknak és évfolyamtársaiknak" - közölte az egyetem.

Egy másik halálos áldozat a Szlovák Műszaki Egyetem (STU) Informatikai és Információs Technológiai Karának diákja volt. Ő az első évfolyamot kezdte volna.

Vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr 1,69 ezreléket fújt az eset után, útitársa pedig egy ezreléket. A TV Noviny szerint a járművet Dušan Dědeček, a Szlovák Siketlimpiai Szövetség főtitkára vezette. A televízió szerint a kocsiban ült a fia, Lukáš is, aki ellenőrként tevékenykedik a szövetségben. Őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A sofőrt a helyszínen őrizetbe vették.

Roman Mikulec belügyminiszter arról informált hétfőn reggel, hogy az áldozatok főiskolai diákok voltak, némelyiküknek mai lett volna az első napja.


(TASR/para)