Copa América: Tízcsapatos lesz az idei torna

2021. március 15. - 16:09 | Sport

Nem pótolják a visszalépett katari és ausztrál labdarúgó-válogatottat, így idén tíz csapattal zajlik majd a Copa América.

Copa América: Tízcsapatos lesz az idei torna
Fotó: TASR/AP

A dél-amerikai kontinentális szövetség (CONMEBOL) hétfőn jelentette be, hogy idén nem lesznek meghívott csapatok a viadalon - a korábbi tornákon szinte mindig két válogatottal egészült ki a kontinens tíz együttese.

"Szerveztünk tradicionálisan meghívott más konföderációból vendégeket, idén azonban a pandémia olyan helyzetet eredményezett, hogy ez nem lehetséges" - utalnak a szövetség közleményében arra, hogy a világjárvány miatt rengeteg mérkőzés elmaradt, ezek pótlása pedig még várat magára.

A viadalt eredetileg tavaly rendezték volna, ám a koronavírus miatt egy évvel elhalasztották. A tornának története során először két házigazdája lesz, Kolumbia és Argentína.

A déli csoportot az argentinok mellett Bolívia, Uruguay, Paraguay és Chile alkotja, az északiban a kolumbiaiak mellett Brazília, Ecuador, Venezuela és Peru válogatottja szerepel.

A tornát a tervek szerint június 13. és július 10. között rendezik, a döntőnek a kolumbiai Barranquilla ad otthont. A csoportokból az első négy helyezett jut negyeddöntőbe.

MTI