A COVID-19 főleg a családokban és a munkahelyeken terjed

2020. október 15. - 16:59 | Belföld

Az új típusú koronavírus-fertőzés pillanatnyilag főleg a családokban és a munkahelyeken terjed. Erről a Szlovák Közegészségügyi Hivatal tájékoztatott a közösségi hálón.

A COVID-19 főleg a családokban és a munkahelyeken terjed
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Nagyobb számú fertőzöttről a bártfai (Bardejov), pozsonyi , csacai (Čadca), alsókubini (Dolný Kubín), homonnai (Humenné), kassai, liptószentmiklósi, eperjesi (Prešov), poprádi, privigyei (Prievidza), nagyszombati és szenicei (Senica) regionális közegészségügyi hivatalok (RÚVZ) számoltak be.

Az új fertőzöttek egy része olyan COVID-pozitív személyektől kapta el a vírust, akik különféle ünnepségeken, társasági rendezvényeken vettek részt. Kisebb számban előfordultak külföldről behurcolt esetek is. A szociális intézetekben is keletkeztek lokális járványgócok. Az egyes intézetekre külön szabályok vonatkoznak, a pozitív teszteredményt produkálókat elkülönítik, és a külön erre a célra kijelölt alkalmazottak gondoskodnak róluk.

Az alsókubini RÚVZ arról tájékoztatott, hogy az Alsókubini (Dolný Kubín), Námesztói (Námestovo) és a Turdossini (Tvrdošín) járásban katonák segítségével folytatják a pozitív személyek kontaktjainak felkutatását.

TASR

Címkék: koronavírus, COVID-19