A COVID-ot átvészelők esetében 180 napra hosszabbodik a tesztelési mentesség

2021. április 16. - 21:57 | Belföld

Három hónapról 180 napra hosszabbodik az az időszak, amely alatt kivételt fognak élvezni a tesztelési kötelezettség alól azok, akik átestek a COVID-19 betegségen. Ez a Szlovák Közegészségügyi Hivatal aktuális rendeletéből következik.

A COVID-ot átvészelők esetében 180 napra hosszabbodik a tesztelési mentesség
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Hétfőtől (április 19.) az új koronavírus ellen beoltott személyek is mentességet élveznek a tesztelési kötelezettség alól, amennyiben az mRNA vakcina esetében a második adag beadása óta eltelt több mint 14 nap, és a vektor alapú vakcina esetében az első adag beadása óta eltelt több mint négy hét.

Azoktól sem fognak tesztet kérni, akik az elmúlt 180 napban átestek a COVID-19 betegségen, és már megkapták az első adag oltóanyagot, és annak beadása óta eltelt legalább 14 nap. Ezek a kivételek érvényesek például az üzletekbe való belépéskor, de az alkalmazottak esetében is, akik a munkáltató telephelyére akarnak belépni.

Račková hozzátette: az aktuális rendelet értelmében az istentiszteletek látogatása és az egyéni lelkigondozás esetében nem lesz feltétel a negatív koronavírusteszt.

TASR

Címkék: Covid-tesztelés