Covid Run: a felsőszeliek házhoz viszik futóversenyüket

2020. május 20. - 10:28 | Sport

Normális körülmények között május 30-án Felsőszeliben zajlott volna VI. Szeli félmaraton, a VIII. Felsőszeli tízes és a VIII. Felsőszeli hármas nemzetközi futóverseny, de a javuló járványügyi helyzet ellenére sem lehet még Szlovákiában tömegeket vonzó sportrendezvényeket rendezni. 

Covid Run: a felsőszeliek házhoz viszik futóversenyüket
Fotó: Facebook

A külföldön is népszerű megmérettetést szervező felsőszeli RoniRun Club tagjai azonban nem szeretnék, ha megszakadna a sorozat, ezért úgy döntöttek, hogy az eredeti időpontban házhoz viszik versenyüket. Természetesen virtuális futóverseny formájában.

Az érdeklődők a verseny napján, május 30-án szabadon választott helyszínen, kedvenc útvonalukon, futópadon, meghatározott időszakban egyedül futhatják le az általuk választott távot. A szervezők nem mérik a távot és az időt. Bíznak a futók és a kocogók sportszerűségében, egyben arra kérik őket, hogy a teljesítésről szóló igazolást és a teljesítési időt töltsék fel az eredménybeküldő felületre. Az igazolás lehet egy fotó az óra, a futóalkalmazás vagy a futópad kijelzőjéről, esetleg egy nyilvános edzéslink. Az eredményeket kiértékelik, a sorrendet elkészítik.

Az online-nevezéseket a www.ronirunclub.sk címre kérik elküldeni.

„Eddig 202-en neveztek. Tavaly részvételi csúcs (338) került a jegyzőkönyvbe, idén akár többen is lehetünk”

– tájékoztatta a Paramétert a főszervező és ötletgazda Kontár Ronald, a felsőszeli RoniRun Club elnöke. A nevezési díj egységesen 7 euró, az összeget legkésőbb május 31-ig kell átutalni a szervezők számlájára. A nevezéshez a postacímet is csatolni kell, ugyanis a résztvevőknek eljuttatják a rajtszámukat és az egyedi emlékérmet. Aki óhajtja, annak a rajtszámára a beceneve is felkerül.

Ami a jelképes díjazást illeti, a félmaraton abszolút győztese a Felsőszeli TE elnökének kupáját, 10 kilométeren pedig a Szabó Béla-kupát kapja. A virtuális rendezvény ellenére a szervezők ezúttal is jótékonykodnak. A nevezési díjból befolyt összegből futónként egy euró kerül a helybeli óvoda és az ifjúsági labdarúgás számlájára. Minden egyes futónak lehetősége lesz arra, hogy futótáska megvásárlásával, minimális ára 7 euró, támogassa Bálintot, aki spinális izomatrófiában szenved.

A szervezők abban bíznak, hogy jövőre ismét Felsőszeliben randevúznak a futás és a kocogás szerelmesei, s az együtt átélt élménnyel hatványozva folytathatják a futás hagyományos mátyusföldi ünnepének sorozatát.

ái