A Covid-szemafor színétől függetlenül működnek a gyógyfürdők

2021. október 28. - 17:54 | Belföld

Attól függetlenül, hogy milyen színű a járás a COVID-automata szerint, a gyógyfürdők folyamatosan működnek. A Szlovák Gyógyfürdők Szövetsége úgy tájékoztatta a hírügynökséget, hogy mivel ezek a gyógyfürdők egészségügyi intézmények, ezért olyan rendszerben tarthatnak nyitva, amely nem korlátozza a gyógyfürdői ellátást.

A Covid-szemafor színétől függetlenül működnek a gyógyfürdők
Illusztrációs felvétel (Pexels)

„Az egyes gyógyfürdők orvosi beutaló alapján fogadják a betegeket, és minden olyan szolgáltatás és kezelés igénybe vehető, amely megfelel a világjárvány idején megszabott feltételeknek" - áll a szövetség közleményében.

A szövetség emlékeztetett, hogy a gyógyfürdők a járványügyi és a szigorú higiéniai előírások betartásával, a Közegészségügyi Hivatal előírásaival összhangban működnek, hogy a betegek és az alkalmazottak is a lehető legnagyobb mértékben védve legyenek a koronavírus terjedésétől.

A gyógyfürdők szövetsége hangsúlyozta, hogy fontos különbséget tenni a szállodák wellnessfürdői, az uszodák és az aquaparkok - amelyek az egyes járásokban bevezetett intézkedések miatt zárva vannak - és a gyógyfürdők között, amelyeket az egészségügyi minisztérium működtet.

A gyógyfürdők listája megtalálható az egészségügyi minisztérium, valamint a Szlovák Gyógyfürdők Szövetségének honlapján.

TASR