A covidos intézkedések miatt összebalhézott a népszerű énekes Galánta polgármesterével, Müller lefújta a koncertjét

2021. augusztus 13. - 10:06 | Régió

Úgy volt, hogy az ismert szlovák énekes, Richard Müller szombaton fellép a galántai amfiteátrumban. De aztán a rajongók arról értesültek, hogy a zenészlegenda váratlanul lefújta a koncertet, mert Müllerék kiakadtak a helyi polgármester által a járvány miatt megkövetelt óvintézkedéseken.

A covidos intézkedések miatt összebalhézott a népszerű énekes Galánta polgármesterével, Müller lefújta a koncertjét
Facebook

A zenészek menedzsmentje szerint azért voltak kénytelenek törölni a szombati fellépésüket, mert tudomásukra jutott, hogy a város vezetője, Peter Paška előírta a tesztek és a Covid-igazolványok ellenőrzését. Mindezt annak ellenére, hogy az érvényes Covid-automata szerint ez nem kötelező, főleg nem egy járványügyi szempontból zöld jelölésű járásban. Ezért aztán leállt a jegyeladás, az emberek elutasították a tervezett intézkedéseket, és sokan visszaváltották a jegyüket. Az énekes menedzsere, Juraj Kuchárek azt nyilatkozta a Cas.sk-nak, hogy a kultúra jelenleg segítségre szorul, de ezt így nem lehet csinálni. Egy hivatalnok nem tehet akármit, nem vezetheti be a saját intézkedéseit.

Peter Paška (fotó: Cséfalvay Á. András)

Paška azzal védekezik, hogy más nagyobb rendezvényt is lefújtak már. mert a lakosok egészsége a legfontosabb. Korábban több akcióra is sor került Galántán, de az emberek mintha csak letépték volna a láncaikat. Egy korábbi koncerten vagy a Galantafest Fesztiválon szinte semmit sem tartottak be az emberek.

A polgármester a kulturális központ igazgatójának írt egy levelet, amiben ragaszkodott ahhoz, hogy következetesen betartassák az összes előírt intézkedést. Így azt is, amelyik azt mondja, ha nem lehet betartani a távolságtartás és a maszkviselés szabályait, akkor szükséges elkérni a résztvevőktől a védettségi dokumentumokat. "Mindez ajánlás szintjén szerepel. Ez nem az én utasításom volt" - védekezik Paška, aki hajlandó lett volna megegyezni a zenészekkel. De "ők ezt leegyszerűsítették és azt mondták, a polgármester betiltotta. Ez nem igaz. Én csak ragaszkodtam ahhoz, hogy betartsák az intézkedéseket. Müllerék stábjából velem nem vette fel a kapcsolatot senki sem. Úgy is meg lehetett volna oldani, hogy mindenkinek azt mondják: kérünk benneteket, legyen rajtatok szájmaszk, kérjük, hogy ezt tartsátok tiszteletben. Hiszen Galánta egy specifikus hely, itt működött a Covid-kórház is. Legyünk előzékenyek."

(Cas)