A Croodék folytatása vette át a mozis toplista vezetését Észak-Amerikában

2020. november 30. - 09:57 | Kultúra

A Croodék: Egy új kor című animációs film vette át az észak-amerikai mozis toplista vezetését a hálaadásnapi hétvégén. A produkcióra 9,7 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

A Croodék folytatása vette át a mozis toplista vezetését Észak-Amerikában
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A Croodék folytatásában az őskori család biztonságosabb otthont keres, de az új helyen egy másik családdal találják szemben magukat. A filmet a magyar nézők 2021 februárjától láthatják majd.

A Freaky című horror lett a második legnézettebb film a mozikban, péntektől vasárnapig további 770 ezer dollárral növelte jegybevételeit. A Robert De Niróval forgatott Nagyapa hadművelet harmadik lett a kasszasikerlistán majdnem 644 ezer dolláros jegyeladással. A negyedik és ötödik helyre a Kevin Costner és Diane Lane szereplésével forgatott Let Him Go című dráma és a Come Play című horror érkezett 500 ezer dollár alatti jegybevétellel.

A hálaadásnap hagyományosan nagy forgalmat jelent az amerikai mozikban, gyakran hoz jegybevételi rekordokat, idén azonban a világjárvány miatt ez az ünnep is csöndesebb volt.

Csak egy film debütált a hétvégén, a Croodék: Egy új kor, a DreamWorks animációja. A Croodék 2013-ban nagy sikert aratott, és most a folytatás is nagy érdeklődést váltott ki. A film szerdán került a mozikba, és azóta 14,22 millió dollárért vettek rá jegyet az észak-amerikai nézők. A koronavírus-járvány kitörése óta ez mozis sikernek számít, hiszen a járvány elleni védekezés miatt sok mozi tart zárva, és a megnyitott filmszínházak is csak korlátozott számban fogadhatnak nézőket.

A pandémia alatt eddig viszonylag kevés új filmet mutattak be, ezek közül Christopher Nolan Tenet című filmje hozta a legnagyobb premierhétvégi bevételt, 9,35 millió dollárral. A Croodék folytatása azonban most megdöntötte ezt a csúcsot.

Az Észak-Amerikán kívüli piacokon a Croodék: Egy új kor 20,8 millió dolláros jegybevételre tett szert, így a bemutatása óta az animáció már világszerte összesen 35 millió dollárt keresett a mozikban.

(MTI)

Címkék: mozifilm