Csábítóak a fizetések a Pozsonyban létrejövő uniós intézményben

Közzétették az első álláshirdetéseket a Pozsonyban létrejövő uniós hivatal, az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) pozícióinak betöltésére.

Egyelőre hat állást hirdettek meg, a fizetések csábítóak, vezető pozíciókban 5000 eurót lehet keresni. Az uniós intézménynek 140 alkalmazottja lesz a szlovák fővárosban.

Az ELA vezetőt keres a gazdasági és beszerzési osztályra, továbbá a humánerőforrás-osztály élére, emellett munkásokat és hivatalnokokat a beszerzési osztályra és a munkaerő-mobilitási osztályra.

A vezető pozíciókat betöltőknek 4999 eurós fizetést kínálnak, öt évre szóló szerződéssel, amely meghosszabbítható. A meghirdetett hivatalnoki állásban 3892 eurót lehet keresni. A jelentkezőktől megfelelő szakmai gyakorlatot, vezetői tapasztalatot és nyelvtudást várnak el.

Ján Richter (Smer-SD) szociális ügyi miniszter szerint az Európai Munkaügyi Hatóságnak októberre körülbelül 26 alkalmazottja lesz, egy részük Brüsszelből érkezik. Az uniós intézménynek a Landerer (Landererová) utca 12-ben lesz a székhelye, felügyelő tanácsába valamennyi uniós tagállam delegál egy tagot. Richter elmondása szerint Szlovákia nem fog pályázni az Európai Munkaügyi Hatóság elnöki posztjára, az alelnöki posztot szeretné megszerezni.

TASR