Csady Zsuzsa: "Támogassuk azokat is, akik a vidék nyugalmát választanák a város zaja helyett"

2019. május 14. - 14:42 | Régió

Az Európai Unió nyújtotta lehetőségek határtalanok, főleg az oktatás, utazás és ismeretek szerzése terén. Csady Zsuzsa a Feketenyék polgármestere szerint viszont fontos, hogy vidéken is olyan feltételeket teremtsünk, amely a fiatalok számára is elfogadható.

Csady Zsuzsa: "Támogassuk azokat is, akik a vidék nyugalmát választanák a város zaja helyett"

„Biztos vagyok benne, hogy a vidéki falvak fenntarthatók és egyes települések elnéptelenedése megállítható, ha odafigyelünk a fiatalok igényeire”– mondta Csady.

Szerinte ebben a témakörben óriási előnyt jelent Európai Uniós tagságunk, amely rengeteg lehetőséget kínál a fiataloknak. „Utazhatnak, tanulhatnak, megismerhetik Európa országait szinte ingyen. Sőt, például az Erasmus program keretén belül nagyon jó ösztöndíjhoz juthatnak a diákok, de fontos, hogy legyen hová visszatérniük” – folytatta Csady. Elismeri, hogy minden fiatal joggal szeretné látni a világot és minden lehetőséget meg kell adni nekik az utazásra, de nem szabad elfeledkezni azokról sem, akik a kalandok után visszatérnének szülőföldjükre.

„Fontos, hogy az Európai Unió azokra is gondoljon, akik a szülőfalujukban szeretnének egzisztenciát teremteni, gondoskodni a szülőkről, családot alapítani, helyi vállalkozást indítani. Fontos, hogy a támogatási rendszerek ezt is célozzák. Örülnék, ha sikerülne létrehozni egy közös európai vidéki családalapító programot. Támogassuk azokat is, akik a vidék nyugalmát választanák a város zaja helyett” – tette hozzá Csady.

Továbbá fontosnak tartja a vidék, a régiók fenntartható fejlődését gazdasági és szociális téren is.

„Anyaként, nagymamaként, polgármesterként látom, hogy a fiatalok mennyi problémával küzdenek a régiókban. A legfőbb dilemma, hogy menjenek-e vagy maradjanak” – folytatta Csady és hozzátette, hogy gyakran nincs választási lehetőség. „Fontos, és most lehet visszatérek a már említettekhez, választási lehetőséget kínálni a fiataloknak. Ne az legyen az egyetlen lehetőség, hogy beköltözök a városba, mert ott van minden” – mondta a polgármester.

„Támogassuk a kezdeteket, de támogassuk az infrastruktúra fejlesztését is, támogassuk a kis- és középvállalkozásokat. Segítsünk elindulni ezeknek a fiataloknak. Szerintem ebben sokkal nagyobb szerepet vállalhatna az Európai Unió és remélem, hogy hangot tudok adni a véleményemnek a jövőben” – zárta le Csady Zsuzsa, Feketenyék polgármestere, a Híd európai parlamenti képviselőjelöltje.

(np.)