„Csak a derű óráit számold!" – Csiliznyáradon köszöntötték a falu jubilánsait

Hagyománnyá válik Csiliznyáradon, hogy a helyi Nyugdíjas Egyesület a tagsággal közösen a Faluházban köszönti jubilánsait.

„Csak a derű óráit számold!" – Csiliznyáradon köszöntötték a falu jubilánsait
Fotók: a helyi nyugdíjas egyesület

Szent András napján azoknak a nyugdíjas társaknak kedveskedett a tagság, akik 2016 második felében ünnepelték kerek vagy „félkerek” születésnapjukat.

A négy jubilánst - Bábics Árpádot, Horváth Margitot, Hölgye Izabellát és Lendvay Lenkét - az egyesület elnöknője, Véghné B. Zsuzsanna köszöntötte. Sajnos Árpi bácsi nem tudott jelen lenni, de a jókívánságok Neki is szóltak.

Köszöntő beszédjében az elnöknő, végiggondolva az emberi életet, megfogalmazta, hogy ahogy haladunk előre az időben, egyre több élmény, esemény, öröm, bánat, siker, kudarc gyűlik össze bennünk, és mire elérjük az idős kor éveit, egész könyvtárra való emléket birtokolunk. Reményét fejezte ki, hogy annak ellenére, hogy nem volt könnyű az életkezdés, mindegyikőjük életében biztosan megvolt minden évnek a maga saját csodája.

A nyugdíjas társak nevében kívánt még sok kis- és nagy csodát és ezekhez jó egészséget, derűt, örömet és még sok felhőtlen évet.

Az egyesület négyféle ajándékkal kedveskedett az ünnepelteknek: virággal, vásárlási utalvánnyal, szikrát szóró gyertyával díszített finom tortával és egy ünnepi műsorral.

Az ünnepi műsornak az értékét, amelynek a „Csak a derű óráit számold!” címet adták, az emelte, hogy a műsor minden résztvevője hazai, azaz csiliznyáradi fiatal, középkorú, vagy nyugdíjas szereplő volt, akik hangjukat és tehetségüket nyújtották ajándékul:  Peredi Virág Kincső, Ladacsi Mónika, Hetényi Gergő, Molnár Máté, Vida István és az ebben az esztendőben megalakult kis énekkar, amely már több fellépéssel dicsekedhet, sőt az „Örökségünk” című dal videofelvételével csatlakoztak az Örökségünk világméretű mozgalmához.

A műsornak nagy sikere lett. Nemcsak az ünnepeltek köszönték az élményt, de a jelenlévő, igazán tekintélyes számú tagság is.

Ez az együtt megélt néhány örömteli óra ajándék lett nemcsak az ünnepelteknek, de az egyesület minden tagjának. A derű óráinak a számolását elkezdték a csiliznyáradi nyugdíjasok.

(vbzs)