Csak a koronavírus győzte le a veretlenül masírozó csallóközkürtieket

2020. április 23. - 12:58 | Sport

Az őszi szezonban veretlenül vették az akadályokat, a téli holt idényben lejátszott felkészülési mérkőzéseken V. ligás csapatokat is simán vertek, bajnoki címre törtek a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. ligájának déli csoportjában a tabella élén álló csallóközkürtiek, de a koronavírus-járvány őket is két vállra fektette.

Csak a koronavírus győzte le a veretlenül masírozó csallóközkürtieket
A rivális vásárútiak elleni győztes csata után nagy volt az öröm a csallóközkürtiek öltözőjében

Márciusban, idő előtt lefújták a bajnokságot, ezzel szertefoszlottak a Jakóczi Gábor edző által irányított alakulat feljutási reményei.

„Ősszel nagyon jól alakultak a dolgok, az élen teleltünk. A focitavaszt el sem kezdtük, ugyanis az első tavaszi fordulóban szabadnaposok voltunk, ezt követően pedig már be is fejeződött a bajnokság. Némi gyógyír a sebekre, hogy a felnőttek mezőnyében mi voltunk az egyetlen veretlen csapat a Csallóközben. Erre egyébként büszkék vagyunk. Szerintem a rájátszásban is igazoltuk volna ambícióinkat, az elvárásokat. Jó képességű futballisták alkotta, összetartó kollektíva volt a miénk. Szakmailag felkészült edző irányította együttesünket. Szurkolóink buzdítása szárnyakat adott a csapatnak. A helybeli önkormányzatnak és további támogatóinknak köszönhetően minden adott volt ahhoz, hogy nyártól a VI. ligában folytassuk szereplésünket. Sajnos, tavaszelőn minden fejtetőre állt. Természetesen csalódottak vagyunk. Mondhatni mi is a járvány nagy vesztesei közé kerültünk”

– nyilatkozta a Paraméternek Harsányi Dávid, a csallóközkürtiek egyik meghatározó egyénisége, gólfelelőse.

Kényszerszünet idején milyen kapcsolatban van a focival, a sporttal?

„Mi amatőrök vagyunk, ezért elsősorban a megélhetésre, a munkára összpontosítok. Szabadidőben jut idő a lábteniszre, gyakran eljárok futni, hogy jó erőnléntben legyek, ha elkezdődhetnek a tréningek. Az élet nem állhat meg, ha jobbra fordulnak a dolgok, akkor fokozatosan a futballpályákon is lesz mozgás. Feltételezem, hogy néhány hét elteltével kisebb csoportokban már gyakorolhatunk. A bajnokság ugyan még odébb van, de véleményem szerint szeptemberben elrajtolhat az új idény. Remélem, hogy ősszel a szurkolók is visszatérhetnek a lelátóra.”

Az anyagiak hiánya minden bizonnyal a régiófociba is begyűrűzik…

„Gyakori beszédtéma ez fociberkekben. Egyértelmű: a következő években a helyi önkormányzatok megcsappant költségvetéséből kevesebb jut a focira, a sportra. A magánvállalkozók is alaposan megfontolják majd, mire fordítják bevételeiket. Nem kizárt, hogy lesz csapafogyatkozás. A labdarúgás azonban vidéken továbbra is a legnépszerűbb sportág marad. Ez jelentette, s jelenti majd a jövőben a kikapcsolódást a falusi ember számára. Ami bennünket illet, Csallóközkürtön lesz folytatás. Kollektívánk, keretünk egyben marad, terveink változatlanok. Az új idényben is szeretnénk gólokban bővelkedő, látványos meccsekkel kedveskedni szurkolóinknak, újra élcsapatként funkcionálni, bajnokságot nyerni.”

(ái)