Csak kulturális és oktatási autonómiát akar a Magyar Fórum

2020. július 6. - 08:50 | Belföld

A Magyar Fórum hétvégi közgyűlésén megválasztotta új elnökségét.

Csak kulturális és oktatási autonómiát akar a Magyar Fórum
Csoportkép a párt közgyűlése után (Fotó: Magyar Fórum)

A párt - amely a Magyar Közösségi Összefogás listáján indult a február végi parlamenti választásokon - vezetője az alapító-elnök Simon Zsolt maradt.

"A Magyar Fórum mai közgyűlésén megválasztotta új Országos Elnökségét. A párt elnöke Simon Zsolt, alelnökei Gál Zsolt és Mikolai Attila lettek, az Országos Elnökségben Balázs Péter, Bindics László, Bojtoš Tamás, Csurkó Éva, László Zoltán és Szolárd Tihamér foglalnak helyet. A párt Etikai Bizottságába Soóky Péter, Janits Virág és Molnár Béla, az Ellenőrző Bizottságba pedig Báthory Ottó, Janits Erzsébet és Csurkó István lett megválasztva" - áll a párt sajtóközleményében.

A közgyűlés a politikai tömörülés vezetőségének megújításán kívül a párt jövőjét érintő stratégiai kérdésekkel foglalkozott. Döntés született arról, hogy a párt megkezdi Szlovákia déli járásaiban a járási pártstruktúráinak a fokozatos kiépítését. Célja, hogy modern, konstruktív, racionális és értékeken alapuló, minden radikalizmustól mentes alternatívát kínáljon a déli régiók felzárkóztatásához.

"A területi autonómia helyett kulturális és oktatási autonómiát, a közigazgatási (megyei, járási) határok megváltoztatását, az önkormányzatok finanszírozásának és jogköreinek reformját, a tengerszint feletti magasság szerinti hátrányos pénzosztás eltörlését, a regionális fejlesztésekre, közlekedési infrastruktúrára szánt anyagi eszközök igazságosabb elosztását pártolja. Továbbá nem feledkezik meg a mezőgazdaságról, környezetvédelemről, valamint az anyanyelvi oktatásról és kultúránkról sem" - szögezte le célkitűzéseit a Magyar Fórum.

(parameter)