Csak a múlt héten hét embert gázolt halálra a vonat

2019. április 16. - 13:25 | Régió

Nyolc embert ütött el a vonat április második hetében, heten meghaltak közülük, ebből négy esetben öngyilkosság történt – tájékoztatta a TASR-t Michal Lukáč, a Szlovák Államvasutak (ŽSR) szóvivője.

Csak a múlt héten hét embert gázolt halálra a vonat
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az egyik baleset Kassa közelében történt, személyvonat ütött el egy embert. A Szvit (Svit)–Csorba (Štrba) szakaszon egy nőt gázolt halálra a vonat, a nő a síneken feküdt. A baleset miatt 15 vonat késett.

A múlt héten arról érkezett bejelentés, hogy vélhetően öngyilkosságot akar elkövetni egy ember a Pozsony–Úszor szakaszon, ezért csökkentették a vonatok sebességét azon a vonalon, a mozdonyvezetőket pedig fokozott óvatosságra intették.

Lopásokról és vandalizmusról is bejelentés érkezett. A kassai tehervágányok mellől műszaki berendezéseket és transzformátorokat loptak el, a bazini vasúti váróteremben ismeretlen tettes megrongálta a tűzérzékelőt és a kávéautomatát, a puhói (Púchov) állomáson összetörték a padokat. A szóvivő szerint a tolvajok és a vandálok veszélyeztetik a vasúti közlekedés biztonságát és folyamatosságát, valamint saját és mások életét.

Az öngyilkosság nem megoldás. Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat krízishelyzetben lévőknek rendszeresített telefonszámait: 0918500333, 0904400338.

(TASR)