Csak néhány pillanatra hihette, hogy szabadul – Zoroslav Kollár újra vizsgálati fogságban!

2021. május 24. - 07:36 | Belföld

Ahogy azt vasárnap már megírtuk, a csütörtökön jogerősen szabadlábra helyezett kétes hírű nagyvállalkozót, Zoroslav Kollárt már a börtön kapujában ismét őrizetbe vették az ellene felmerülő újabb bűncselekmények gyanúja kapcsán. Vasárnap este pedig arról is döntöttek, hogy marad is a sitten - tudta meg a Joj TV.

Csak néhány pillanatra hihette, hogy szabadul – Zoroslav Kollár újra vizsgálati fogságban!
Zoroslav Kollár egy korábbi felvételen (elöl)

A Specializált Büntetőbíróság bírónője, Ružena Sabová döntött vasárnap este tíz óra környékén arról, hogy Kollár marad a rácsok mögött. Ügyvédje, Adrián Kucek azonnal benyújtotta a fellebbezését, amelyről a Legfelsőbb Bíróság hozhat döntést hamarosan.

Kollár ezúttal illegális dohánykereskedelemben való bűnrészesség gyanújával ül vizsgálati fogságban, mégpedig annak legszigorúbb, kollúziós formájában. Ennek oka, hogy szabadlábra helyezése esetén fennáll a veszélye annak, hogy akadályozhatná a nyomozást, bizonyítékokat tüntethetne el vagy tanúkat befolyásolhatna.

Ebben az ügyben egyébként vele együtt gyanúsítják Ľudovít Makót, a pénzügyőrség bűnügyi részlegének korábbi vezetőjét, aki tavaly ősztől együttműködik a hatóságokkal, valamint a pozsonyi Piťo-bandához, de Marian Kočnerhez is közel álló Tomáš Rajeckýt, aki körözés alatt áll.

Az ügyen állítólag havonta több mint 240 ezer euróval fizették le Makót, amivel az adóhatósági bűnügyi ellenőrzésekkel szembeni védettségüket vásárolták meg.

(Noviny.sk)