Csak pár hónapja zárták le a trstenái közúti hidat, ami most bedőlt a folyóba!

2020. március 21. - 12:44 | Régió

Az I/59-es úton található trstenái közúti hidat tavaly ősszel zárták le a katasztrofális állapota miatt, pénteken délután viszont az Oravica folyóba dőlt.

Csak pár hónapja zárták le a trstenái közúti hidat, ami most bedőlt a folyóba!
Fotó: Rendőrség / Facebook

Magdaléna Zmarzláková, Trstená polgármester megerősítette a TASR hírügynökségnek, hogy nem történt személyi sérülés. Hozzátette, hogy a híd felett vezető gyaloghíd sértetlen maradt.

A hídomlás utáni helyzetet a helyi válságstáb oldja a Szlovák Útkezelő Vállalattal. A gyaloghidat lezárták, szombaton megnézi egy statikus - árulta el utóbbi szóvivője, Lucia Karelová.

A hidat október 28-án, azt követően zárták le, hogy egy helyi lakos hibákat fedezett fel rajta. Ezután nézte meg a hidat egy statikus, aki közölte, hogy az katasztrofális állapotban van. Összeült a válságstáb, de nem hirdettek rendkívüli állapotot.

A híd 201-ben került be a rossz, 2017-ben pedig már a nagyon rossz állapotban lévő hidak közé. 2019 augusztusban korlátozták a teherforgalmat a hídon.

Magdaléna Zmarzláková elárulta, hogy már rendelkezésre áll az újjáépítendő híd kapcsán a projektdokumentáció és az építkezési engedély is. Pillanatnyilag arra várnak, hogy a közlekedésügyi tárca jóváhagyja a kivitelező kiválasztására kiírt pályázat feltételeit.

(TASR)

Címkék: Trstená, hídomlás