Csak pár járásban romlik a vírusos helyzet, köztük a komáromi és a dunaszerdahelyi régióban

2021. január 18. - 13:33 | Belföld

A DenníkN adatelemzője táblázatba foglalta, hogy az országosan elvégzett PCR-tesztek alapján milyen a helyzet az ország járásaiban. Az elmúllt héten 11 régióban romlott a helyzet.

Csak pár járásban romlik a vírusos helyzet, köztük a komáromi és a dunaszerdahelyi régióban
Illusztráció (Fotó: Cséfalvay Á. András)

A szerző, Daniel Kerekes térképre is tette, az elmúlt héten melyik járásban szűrték ki a legtöbb fertőző beteget. Ebből az derül ki, hogy 100 ezer lakosra számítva a Nyitrai kerülethez tartozó Aranyomaróti járásban (Zlaté Moravce) van a legtöbb (906) koronavírusos személy, aztán Nyitra (576) és Pőstyén (486) következik, a hatod helyen áll Vágsellyei járás (434), a Dunaszerdahelyi járás a 8. (423), megelőzve a Galántai régiót (405).

A második térkép nem a pillanatnyi állapotokat rögzíti, hanem a trendre helyezi a hangsúlyt, azaz hogy az adott járásban a két héttel ezelőtti adatokhoz képest a múlt hétre százalékban kifejezve miként változott a helyzet. A rózsaszínnel és pirossal jelzett régiókban romlott a vírusos helyzet. Jócskán növekedett a fertőzöttek száma a kelet-szlovákiai Sobrancei járásban (+55,7%), a második helyen az Aranyosmaróti járás (+49,2%) szerepel, míg a harmadik helyre a Komáromi járás (+34,9%) került. a Vágsellyei járás ebből a szempontból az ötödik (+15,4%), a Dunaszerdahelyi járás meg a hatodik helyen áll (+7,8%)

Érdekesség, hogy míg az első térképen a Nyitrai járás súlyosan fertőzöttként van feltüntetve, a második térkép viszont már jelzi, hogy itt nagy iramban javul a helyzet (-34,7%), amihez köze van annak, hogy az elmúlt két hétben tömeges tesztelést végeztek a régióban.

(DenníkN)