Csak a szerencse mentett meg egy idős párt az unokás csalóktól, egy másik asszonyt viszont még az sem

2022. január 30. - 09:58 | Régió

A rendőrség két, idősek ellen elkövetett unokás csalás bűntényét is regisztrálta egyetlen nap alatt a Nyitrai járásban. Az egyik esetben az elkövető sikerrel járt, a másik esetben viszont a sértetteknek szerencséjük volt.

Csak a szerencse mentett meg egy idős párt az unokás csalóktól, egy másik asszonyt viszont még az sem
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Az első esetben egy 77 éves nyitrai nyugdjjas asszonyt hívott fel egy férfi, aki rendőrként mutatkozott be. Ismerős történetet adott elő, mely szerint a fia balesetet okozott, mely során megsérült egy kislány, és a peren kívüli megegyezéshez pénz kellene. Az idős asszony ezt követően beült egy taxiba, melyet a telefonáló küldött számára, mert féltette a fiát, hogy mi lesz vele ezután. Mindez este hétkor történt, még elért egy bankfiókot, és kivette a megtakarított pénzét. Ezt követően hazament, majd a lakása ablakából a megbeszéltek alapján eg táskában kidobott 6 ezer euró készpénzt, egy másikban pedig az ékszereit. Mind odalett.

Talán ugyanez az elkövető próbált még aznap átverni egy mási idős párt is, de annál az esetnél nem járt sikerrel. Mojmírovcén hívtak fel egy 81 éves idős urat, ugyanezzel a történettel, ő pedig majdnem összeesett a hírtől. Felesége vette át a telefont, akinek az illető elmondta, hogy azonnal szükség volna 10 ezer euróra, hogy peren kívül rendezhessék az ügyet. Ezután útnak indultak a bankba, miközben a telefonon szóval tartotta őket a másik fél. Útjuk azonban arra vezetett, amerre a fiuk vezetett, és ott észrevették, hogy otthon az autója. Ekkor esett le számukra, hogy minek a részesei.

A rendőrség arról nem árult el többet, hogy ezután mi történt, de vélhetően a telefonáló meghátrált.

(parameter)