Csak a tavaszi szünet után lesz tanítás a Nagyszombat megyei középiskolákban

2021. február 19. - 17:32 | Régió

A kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt a jövő hétfőtől is folytatódik a távoktatás Nagyszombat megye 50 középiskolájában.

Csak a tavaszi szünet után lesz tanítás a Nagyszombat megyei középiskolákban
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Jozef Viskupič megyeelnök tájékoztatása szerint legkorábban a tavaszi szünet után indulhat újra a tantermi oktatás. A tavaszi szünet február 27. és március 7. között lesz.

Folyamatosan figyelemmel kíséri a megye a járványügyi helyzet alakulását, és készül az iskolák újranyitására. Az óvodákkal és az alapiskolákkal ellentétben a középiskolások zöme járás- és megyehatárokon át utazik, sokan közülük kollégiumban lakik.

„Az iskolák megnyitása prioritás, főleg, ami a végzős évfolyamokat illeti. Ez azonban a járványügyi helyzet miatt jelenleg még nem biztonságos. Meglátjuk, mi lesz a tavaszi szünet után. Addig azonban azt ajánljuk, hogy az 55 év alatti pedagógusok olttassák be magukat COVID-19 ellen".

„Erre már ezen a héten is lehetőség lesz a nagyszombati egészségügyi szakközépiskolában. Mobil tesztelőpontok is lesznek itt. Nagyon örülök, hogy ennek az iskolának a tanárai és diákjai is segítenek nekünk"

- mondta Viskupič.

A járványhelyzet alakulása miatt a helyközi buszjáratok továbbra is az iskolai szünetek idején érvényes menetrend szerint közlekednek. Az aktuális információkat a megye három szerződéses fuvarozója - az Arriva Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica – weboldalán teszik közzé.

TASR