Csak úgy spriccelnek az abszurdumok az M1 első, Karácsony Gergellyel készített interjújából

Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert kedden este interjúvolta meg a magyar közmédia M1-es csatornája, először, mióta betölti hivatalát. Ez is téma volt, de nnél abszurdabb kérdésekkel indult az egész.

Csak úgy spriccelnek az abszurdumok az M1 első, Karácsony Gergellyel készített interjújából
Mészáros Kata

Mészáros Kata riporter azzal a kérdéssel indított, hogy Karácsony milyen járművel érkezett a közmédia stúdiójához. Karácsony pedig elmondta, hogy az elmúlt héten minden reggel várta a közmédia stábja, hogy megfigyeljék, mivel indul munkába, de ő mindig tömegközlekedési eszközre szállt. Ezúttal viszont, mivelhogy a közmédia stúdiója távol esik a belvárostól, a Kunigunda útjára egy alacsony fogyasztású elektromos autóval érkezett.

Ez a műsorvezető számára azt jelentette, hogy Karácsony kezdeti lendülete csak a fotók erejéig tartott. A nem fideszes főpolgármester viszont erre úgy reagált, hogy talán a nézőket más témák is érdeklik. 

Mészáros Kata tovább feszítette a húrt, és visszakérdezett, hogy vajon akkor belátja-e, hogy életszerűtlen a budapestieknek biciklivel vagy gyalog közlekedniük, ha éppen például a közmédia stúdiójába készülnek. Karácsony értetlenségének adott hangot, mire a műsorvezető azt mondta, "ezt szorgalmazta". A főpolgármester ismét nem értette, mit, de elmondta, hogy nem hinné, hogy ez van a programjában. Mészáros erre azt válaszolta, hogy nem ez, hanem a dízelautók kiszorítása Budapestről.

Karácsony erre úgy reagált, hogy a hatalmas dugók, a rengeteg asztmás megbetegedés és lehetetlen parkolni. 

Hasonlóan abszurd szellemiségben folytatódott a beszélgetés, amelyet érdemes az elejétől a végéig megtekinteni, vagy pedig azt az összevágott pár percet, amelyben csak a műsorvezető kérdései hangzanak el:

A kérdések összevágva:

(Index)