Csaknem ugyanaz játszódott le Prágában, mint szombaton Pozsonyban - könnygázt és vízágyút is bevetettek a tüntetők ellen

2020. október 18. - 17:44 | Külföld

Zavargássá fajult vasárnap Prágában a cseh labdarúgó- és jégkorong-szurkolók tüntetése, akik a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések ellen tiltakoztak.

Csaknem ugyanaz játszódott le Prágában, mint szombaton Pozsonyban - könnygázt és vízágyút is bevetettek a tüntetők ellen
Fotó: Roman Vondrouš, ČTK

A rendőrség közlése szerint több mint kétezren vettek részt a demonstráción, pedig maximum ötszáz fő részvételét engedélyezték.

A szervezők körülbelül egy óra után befejezték a belvárosi eseményt, ám ezt követően összecsapások alakultak ki az erőszakos szurkolók és a biztonsági erők között. Előbbiek füstbombákat és petárdákat vetettek be, a rendfenntartók pedig az igazoltatások során botokat és lőfegyvereket foglaltak le, valamint letartóztattak több mint egy tucat embert.

A koronavírus-járvány közelmúltbeli gyors terjedése miatt rendkívüli állapotot hirdettek Csehországban, ezért a kormány hétfőn két hétre betiltott minden sporteseményt, kivételt csak a nemzetközi események képeznek.

Hasonló volt a forgatókönyv Prágában, mint szombaton Pozsonyban, ahol szintén futballhuligánok és szélsőséges nacionalisták tüntettek, a megmozdulás pedig tettlegességig fajult.


(MTI/para)

Címkék: tüntetés, Prága