Csáky akár még tárgyalna is a Híddal, de Bugár nélkül

2019. május 27. - 15:41 | Belföld

Az Európai Parlamentből kibukó MKP-s Csáky Pál és a párt elnöke, Menyhárt József is reagált a hétvégén történtekre.

Csáky akár még tárgyalna is a Híddal, de Bugár nélkül
Csáky Pál (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikk:
Nagy József kezdeményezni fogja az MKP-val való együttműködést

Miután sem az MKP, sem a Híd nem tudott képviselőt juttatni az EP-be, tovább növekszik a nyomás a két párton, hogy fogjanak össze a jövő évi parlamenti választások előtt.

Az MKP listáját vezető Csáky Pál köti az ebet a karóhoz, azt mondta, nem tartaná jó lépésnek, ha a pártjuk nekiállna tárgyalni Bugár Bélával, a Híd elnökével. Ez ugyanakkor szerinte nem azt jelenti, hogy a Híd párt Bugár nélkül nem lehetne az MKP tárgyalópartnere. Hozzátette, lehetőség van a mai ellenzék szlovák pártjaival is tárgyalni.

Menyhárt József pártelnök a hétfői sajtótájékoztatójukon viszont azt mondta, korai még arról beszélni, hogy egyesüljenek vagy tárgyaljanak más pártokkal.

"A szétforgácsolódott közösségünk számára ez egy nagyon fontos kérdés. Megyünk tovább, megtaláljuk a helyes utat" - szögezte le. Mivel szavai szerint egyre nehezebb így eredményt elérni, erről a témáról, illetve a párt kampányáról a hétfő délutáni országos gyűlésükön is tanácskoznak majd.

"Annak ellenére, hogy saját mandátumot nem szereztünk, meg vagyunk róla győződve, hogy legközelebbi szövetségeseink egy ilyen szituációban mindent megtesznek azért, hogy specifikus igényeink ne maradjanak képviselet nélkül" - hangsúlyozta Menyhárt.

(TASR)