Csáky kijelentette, addig nem hajlandó tárgyalni az együttműködésről, amíg Bugár a Hídban van

2019. június 2. - 15:28 | Belföld

Nagy József (Híd) szerint azonban a pártban nem látnak okot Bugár Béla leváltására.

Csáky kijelentette, addig nem hajlandó tárgyalni az együttműködésről, amíg Bugár a Hídban van
Forrás: TA3

Az MKP EP-választási listájának élén szereplő Csáky Pál vasárnap a TA3 politikai műsorában kijelentette,

amíg Bugár Béla a Híd párt tagja, addig nem jöhet szóba az együttműködés lehetősége.

Nagy József (Híd) azonban elutasította annak a lehetőségét, hogy leváltják a párt elnökét.

Arra a kérdésre, hogy nincs-e itt az ideje, hogy leváltsák a Híd elnökét az EP-választások eredménye után, Nagy azt felelte, hogy Bugár még mindig a legnépszerűbb szlovákiai magyar politikus, szerinte pedig ez független a párt által elért eredménytől.

„Ez teljesen racionális döntés, hogy a politikai párt nem fog megszabadulni a vezetőjétől, aki valóban a legtapasztaltabb és legnépszerűbb politikus” – jelentette ki Nagy József.

Csáky Pár erre úgy reagált, hogy Bugár neve már nem cseng jól a magyar közösségben. Az MKP képviselője elképzelhetőnek tartja, hogy három éven belül megszületik az együttműködés az MKP és a Híd között, de ehhez szerinte elengedhetetlen az, hogy a Híd elnökét lecseréljék.

„Alapvető dolog, hogy ezt nem teheti az a generáció, amely 20 éve tevékenykedett a pártban, beleértve az én személyemet is” – mondta Csáky, majd hozzátette, a fiatal generáció képes nagyon gyorsan és ügyesen megállapodni. Csáky egyúttal annak a lehetőségét is kizárta, hogy megpályázná az MKP elnöki funkcióját.

Nagy szerint az MKP-nak személyi konfliktusok miatt van problémája Bugárral, ezt azonban Csáky tagadja: „Nem személyi konfliktusokról van szó, hanem alapelvekről. Arról van szó, hogy valaki a politikai útja során olyan lépéseket tett, amelyekkel teljesen megsemmisítette a politikai súlyát és az imidzsét bizonyos választók szemében.”

Az MKP politikusa megemlítette, egyelőre az OĽaNO is a válaszukra vár, ugyanis már ajánlatot kaptak tőlük az együttműködésre.


(TASR)