Családi horror Bősön – Lecsuktak egy házaspárt, akik állítólag megerőszakoltak egy kamaszlányt!

Súlyos bűncselekmény gyanúja merült fel a bősi Cs. családnál. 

Családi horror Bősön – Lecsuktak egy házaspárt, akik állítólag megerőszakoltak egy kamaszlányt!
Fotók: Paraméter

A Paraméter nem hivatalos helyi forrásból arról értesült, hogy rendőrök vittek el szerdán korán reggel egy házaspárt Bősről. Információink szerint

azzal gyanúsítják őket, hogy egy 14-15 éves felsővámosi kamaszlányt molesztálhattak, illetve erőszakolhattak meg még a nyáron.

Ennek kapcsán érdeklődtünk Both Péter járási rendőrkapitánynál, aki viszont a kerületi rendőrség szóvivőjéhez irányított, mint aki hivatalos tájékoztatást nyújthat bármilyen rendőrségi eset kapcsán. Nagyszombatból Martina Kredatusová egyelőre csak annyit erősített meg, hogy nemi erkölcs elleni bűncselkemény kapcsán folyik nyomozás. Az ügy érzékenységére és a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva azonban egyebet nem árult el.

Még a rendőri szóvivő nyilatkozatát megelőzően, csütörtökön délelőtt ellátogattunk a csallóközi kisvárosba, ahol több, egymástól eltérő információt kaptunk a történtekről, melyek közös nevezője, hogy a házaspárt valóban valamilyen szexuális visszaélés miatt vihették el.

Mikor odaértünk, egy idős pár épp terelgetett befelé egy kisfiút, illetve vittek a karjukban egy pici gyermeket. Úgy tudjuk, az egyik letartóztatott, az apa, Cs. L. szülei voltak, a kicsik pedig a házaspár gyermekei, akit a szerdai rendőrségi akció után először a szociális hivatal megbízott munkatársának gondjaira bíztak.

Kérdésünkre csak annyit mondtak, valóban elvitték Cs.-éket, ám részleteket nem árultak el. Röviddel ezután távoztak is. Így a szomszédokhoz, illetve az épp arra járó falubeliekhez, valamint a letartóztatott nő sógorához fordultunk, aki ott maradt a háznál.

Néhány, a neve elhallgatását kérő környékbelitől megtudtuk, hogy

a fiatal lány a nyáron több hétig ott tartózkodott a családnál, látták is őket együtt az utcán.

Ekkor történhetett valami, ami aztán hónapokig titok maradt, és csak most, az elmúlt napokban vagy héten robbanhatott, aminek az eredménye a szerda reggeli letartóztatás volt.

Az apa, Cs. L. 45 éves, az édesanya, Cs. I. 38, kilencéves kisfiukkal, illetve egy másik, pici gyermekükkel az idei év elejétől laknak az említett házban, albérlőként. Azt megelőzően is Bősön laktak, de úgy tudjuk, egy végrehajtói eljárás miatt menniük kellett. Az általunk megkérdezett utcabeliek közelebbről nem ismerik őket.

A felsővámosi kislányt, aki Bősön töltötte a nyári szünet egy részét, a Cs. család ismerte. Családjával információink szerint Bakán ismerkedtek meg, baráti viszonyban voltak, gyerekeik gyakran összejártak. A kamaszlány és Cs.-ék kisfia jól megértették egymást, éppen ezért is maradhatott ott náluk hosszabb ideig – szögezte le Cs. I. sógora.

Homály fedi, mi történhetett pontosan a ház falai mögött, ám az általunk megkérdezettek elmondásai alapján az a hír járja, hogy valamilyen szexuális tartalmú játék keretén belül vehették rá vagy kényszeríthették a lányt nemi aktusra.

Az édesanya sógora szerint ez elképzelhetetlen, és állítása szerint a Cs. házaspár is tagadja, hogy ilyesmi történt volna. „Az a lány hazudik, és ez ki fog derülni” – állítja a sógor.

Hogy az egészre miért csak most derült fény, megint csak kérdéses. Tény viszont, hogy legyen az áldozat akár felnőtt vagy gyerek, egy ilyen traumát a szégyen miatt sokan inkább magukba zárnak és jó mélyre elásnak.

A szomszédok szerint több rendőrautó, és számos civil rendőrkocsi is járt a háznál szerdán reggel. Teljesen lezárták, nem engedtek be senkit, még az említett sógort sem. Információink szerint számos tárgyi bizonyítékot lefoglaltak, melyeket szakértői vizsgálat alá vetnek, hogy bebizonyosodjon, valóban megtehették-e azt a kislánnyal a házban, amit ő állít.

A rendőrség egyelőre tehát hivatalosan nem tájékoztatott az ügyben. Amit tudni lehet, hogy a házaspár jelenleg őrizetben van, a bíróság dönt a vizsgálati fogságba helyezésükről. Amint friss információhoz jutunk, tudatjuk.

(SzT, -nok)