Családias hangulatú tanévnyitó

2015. szeptember 3. - 13:33 | Régió

Minden iskola számára a szeptemberi hónap az évenkénti megújulás kezdetét jelenti, nincs ez másképp a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnázium 2015/16-os tanévének kezdetén sem.

Családias hangulatú tanévnyitó

2015. szeptember 2-án intézményünk lelkes tanári kara a régen látott kedves ismerős élményével fogadta diákjait a nyár folyamán – az esztétikai és technikai szempontontokat szem előtt tartó – felújított tantermeiben. A tanár-diák, diák-diák találkozó szemmel láthatóan kitűnőre sikeredett. Az osztályfőnökök újra felvették a szülői szerepkört, az osztályfőnökséget nélkülöző kollégák rég nem látott nagynénik és nagybácsik szerepkörébe bújtak, ezáltal az egész évnyitó rendkívül családias hangulatot vett fel.

A tanévnyitó bensőséges hangulatához hozzájárult az intézmény igazgatónőjének, Mgr. Horváth Erzsébet beszéde, melyben a megértő barát szemszögéből adott tanácsot: „Mindnyájan azzal a reménnyel indulunk az új tanévnek, hogy az sikeres lesz számunkra, hogy értékesebbé válunk általa. A siker csak akkor igazi, ha értéket teremt. Ha van egy álmod arról, hogy miben szeretnél előbbre lépni, akkor viszont lesznek dolgok, melyeket fel kell adnod, hogy összpontosítani tudj. Gondold végig, mi az álmod, mit vársz magadtól, és engedd el a fölösleges vagy haszontalan dolgaidat! Ehhez persze bátorság kell: elhatározni valamit, s azt kitartóan végigvinni, önmagadat és a kísértéseket legyőzni.“

Németh Erika, az iskola tanára

Címkék: tanévnyitó