Családias repülőnap Dunaszerdahelyen - FOTÓK

2023. június 4. - 08:58 | Régió

A Dunaszerdahelyi Aeroklub, a Diószegi PS Aviation és a Sikabony Polgári Társulás szervezésében került sor a repülőnapra a sikabonyi reptéren. Az időjárás kedvezett, napsütés mellett sem volt hőség.

Családias repülőnap Dunaszerdahelyen - FOTÓK
Fotók: a szerző - További felvételekért kattints!

A helyszínen minden korosztály megtalálhatta a hozzá legközelebb álló programot, ugyanis nemcsak a reptéren zajlott a produkció, de kézműves foglalkozásokat, hagyományos kültéri fajátékokat is megtekinthettek és kipróbálhattak a látogatók. A gyerekeket emellett légvár is várta.

Ami a programot illeti, része volt a belügyminisztérium helikopterének bemutatója, majd a tűzoltók mutatták meg, mit szükséges cselekedniük, ha egy karambol esetén a sérültek beszorulnak a gépjármű roncsai közé. Ennek példájaként egy hidraulikus vágóeszközzel szétmetéltek egy Škoda Feliciát.

Folyamatosan emelkedtek a magasba és vitték körbe a látogatókat a kisrepülőgépek, aki pedig szeretett volna, egy Robinson R44 típusú négyüléses könnyű helikopterre is felülhetett, hogy az vigye körbe a környéken.

Bemutatta működését és manővereit egy ún. autogiro vagy giroplan is a motor nélküli rotorjával. Előadást tartott Hársfalvi Pál vitorlázó repülő, Szabó "Topi" Zoltán egykori vadászpilóta és műrepülő világbajnok pedig élménybeszámolót tartott a hangárban.

A program végén bemutatót tartott a Dunaszerdahelyi Modellező Klub is.

(parameter)