Csalásra figyelmeztet az Általános Egészségbiztosító

2022. április 14. - 18:23 | Belföld

Tisztességtelen módszerekre és csalásra figyelmeztet az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP) a biztosítóváltás kapcsán, és elővigyázatosságot kér a lakosságtól.

Csalásra figyelmeztet az Általános Egészségbiztosító
Illusztrációs felvétel (TASR)

„Telefonon, e-mailben és a közösségi oldalakon is azzal keresik meg az ügyfeleket, hogy nem lesznek jogosultak egészségügyi ellátásra, ha nem lépnek át azonnal másik biztosítóba” – mondta Eva Peterová, a VšZP kommunikációs osztályának menedzsere.

A biztosító visszautasítja ezeket az állításokat. „A biztosítóválasztás minden állampolgár szabad döntése, visszautasítjuk a nyomásgyakorlást és a félrevezető információk terjesztését” - mondta Peterová és hozzátette, hogy az ilyesmi pánikot kelthet az idős és beteg emberek között, és éppen ez válthatja ki egészségi állapotuk romlását.

A VšZP már megtette a megfelelő jogi lépéseket és biztosítja ügyfeleit, hogy továbbra is garantálva van az orvosi ellátásuk – tette hozz Peterová. „Ha a felhívásnak nem lesz foganatja és folytatódnak ezek a módszerek, a jó hírünk védelme és a biztosítottak érdekében kénytelenek leszünk bírósági útra terelni a dolgot” - jelentette ki a Peterová a TASR-nek.

TASR