A Csallóköz is fehérbe burkolózott – ilyen állapotok uralkodnak a szlovákiai utakon (FOTÓK)

Szombaton reggel behavazott tájra ébredhettek az emberek Szlovákia nyugati részében – a hó pedig máris fennakadásokat okoz.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elsőfokú riasztást adott ki a Pozsonyi járásra, ahol akár 5 centiméter friss hó is hullhat. Az ország nyugati részén, így a Csallóközben is várhatóan egész nap havazni fog, éjszaka pedig keleten is megjelenhetnek a hófelhők.

Bár egyelőre nem fogalmazhatunk úgy, hogy rendkívül nagy mennyiségű hó hullott volna, a közlekedésben máris adódtak fennakadások. Bacsfán (Dunaszerdahelyi járás) egy kamion állt keresztbe a 63-as főúton a reggeli órákban – minden bizonnyal megcsúszott a behavazott úton.

Az útkarbantartók figyelmeztetése szerint Rajecben, Körmöcbányán (Kremnica), valamint a Zsarnócai járásban is jegesedések alakultak ki az utakon, de több hegyi átjárót is 1-2 centiméteres hó borít.

A nagyszombati kerületi rendőrség is figyelmeztetést adott ki a havazás miatt, amelyben arra kéri a sofőröket, hogy az időjárási körülményeknek megfelelően közlekedjenek az utakon.

Egy olvasónk jóvoltából megfigyelhetjük, hogy milyen állapotok uralkodnak a szlovákiai utakon.


Olvasói felvételek - további képekért kattints a fotóra!

Összehasonlításképpen az ausztriai utakról is kaptunk felvételeket. A különbség magáért beszél...

-para-