A Csallóközben 2020. agusztus 15-én rajtol(hat) el a 2020/2021-es fociidény

2020. május 29. - 21:59 | Sport

Már a csallóköziek is tervezik az új bajnoki fociévadot.  A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség végrehajtó bizottsága arról döntött, hogy a 2020/2021-es bajnoki idény rajtjára egy héttel a kerületi bajnokság nyitányát követően augusztus 15-16-án kerülne sor.

A Csallóközben 2020. agusztus 15-én rajtol(hat) el a 2020/2021-es fociidény
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A szövetség sporttechnikai bizottsága legfrissebb közlönyében arról tájékoztatja a klubokat, hogy az új bajnoki idény az 1. fordulóval augusztus 15-én (szombaton) és 16-án (vasárnap) rajtolna el. Amennyiben a járványügyi helyzet ezt nem tenné lehetővé, akkor a rajtot elhalasztanák, az érintett fordulókat későbbi időpontban pótolnák be.

A klubok egyébként abba a bajnokságba jelenthetik be csapataikat, melyekben a 2019/2020-as bajnoki évfolyamot kezdték. Az új bajnoki évfolyamban a felnőttek a VI. és a VII. ligában csatáznak a pontokért, az utánpótlás pedig az U19-es (VI. liga), U15-ös (IV. liga), az U13-as (IV. liga), U11-es (III. liga) és az U9-es (III. liga) korosztályban méri össze a tudását.

A testület a klubok csapatainak jelentkezését 2020. június 1-től június 18-ig 23:59 óráig elektronikus formában (ISSF) fogadja el. A bajnokságba való jelentkezéseket korosztályonként (csapatonként) kell beküldeni. A vissza nem térítendő nevezési díj a felnőttek VI. ligájában 180, a VII. ligában pedig 150 euró. Ugyancsak június 18-ig kell beküldeni a mérkőzés megrendezése napjának, valamint a hivatalos kezdési időpont megváltoztatására irányuló kérelmet.

Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy a felnőttek esetében a kluboknak minimum egy utánpótlás korosztályú csapatot is kell versenyeztetnie. Ezek lehetnek ifik, idősebb, vagy fiatalabb diákok és kezdők. A bajnokság szintje lehet szlovákiai, kerületi, vagy területi.

Amennyiben a jelentkező klubok nem térítették meg az előző idénybeli tartozásukat a futballszövetségeknek (SFZ, ZsFZ, ObFZ), vagy kluboknak, akkor a sporttechnikai bizottság nem fogadja el a bajnokságba való bejelentkezést.

A csallóközi focitársadalom is arra számít, hogy az új idény a tervezett időpontban rajtol el, s a lelátókra a szurkolók is visszatérhetnek.

(ái)