A Csallóközben is pusztított a szél, egész nap talpon voltak az önkéntes tűzoltók (fotók + videó)

2023. március 12. - 07:31 | Régió

Somorja környékén nagy pusztítást végzett a szél péntekről szombatra virradóra, egész nap volt dolguk a tűzoltóknak.

A Csallóközben is pusztított a szél, egész nap talpon voltak az önkéntes tűzoltók (fotók + videó)
Fotók Somorjáról: Szinghoffer Mátyás (További felvételekért kattints!)

A somorjai önkéntes tűzoltók azt közölték, szombaton hajnali 4-től délután fél kettőig összesen 14 riasztást kaptak műszaki bevetéshez. Három tűzoltóautóval szálltak ki az egyes helyszínekre - Somorján és a környező falvakban kidőlt fák eltávolításában és egy ház bádogtetejének rögzítésében is segítettek.

Somroja városa azt közölte, hogy az első számítások alapján legalább 25 fa kidőlt a város területén, továbbiaknak az ágaik törtek le. Közölték azt is, hogy biztonsági okokból visszavonásig szigorúan tilos belépni a somorjai és a tejfalusi temető területére, és arra kértek mindenkit, ne látogassanak a Pomléba sem.

A tejfalusi tűzoltóknak is akadt munkájuk egész nap.

Egy, a Béke község felé vezető úton kidőlt fához vezényelték ki a nagypakai önkénteseket szombaton hajnali fél hatkor, majd Csallóköztárnokon is egy fát kellett eltávolítaniuk. Később a nagypakai iskola udvarán a szél által kidöntött tuják eltávolításában segédkeztek, és közreműködtek a somorjai önkéntesekkel is egy családi ház udvarán.

Némileg jobb volt a helyzet a Dunaszerdahelyi járás másik végén, a nagymegyeri önkéntesek négy riasztásról számoltak be. Az Izsapi utcában egy tuja dőlt az úttestre, majd a termálfürdő melletti sétányon és a Tiszota felé vezető úton is egy kidőlt fát kellett eltávolítani. Végezetül a Hősök terén két fáról letört ágakat szedték össze.

(parameter)