Csallóközi leány a szlovák kosárlabda-válogatott kapitánya

2020. január 2. - 13:09 | Sport

Plzeňben rendezték meg a hagyományos kosárlabda ifjúsági Karácsony Kupát, amelyen Szlovákiát két somorjai leány is képviselte.

Csallóközi leány a szlovák kosárlabda-válogatott kapitánya
A többi fotóért KATT a képre!

Az U14-es csapatban Lelkes Anna, az U15-ös együttesben pedig Molnár Laura szerepelt. A három napos tornán a vendéglátókon és több cseh klubon kívül magyarországi, német, szlovén és fehérorosz ellenfelekkel is találkoztak. Sikeresen szerepeltek, hiszen Szlovákia U14-es együttese első lett a kategóriájában, az egy évvel idősebb társaik pedig ezüstérmet szereztek. Molnár Laurát, aki az U15-ös együttes csapatkapitánya lett, beválogatták a torna All Stars jákosai közé.

Lelkes Anna a somorjai SBK csapatát erősíti, Molnár Laura ugyancsak itt kezdte a kosarazást. Jelenleg azonban már a győri Széchenyi Kosárlabda Akadémiában folytatja pályfutását, ahol már a kadetek, vagyis a 16 évesek illetve a juniorok 18 évesek keretének tagja. Idén őt választották meg Győrött az év játékosává. Honlapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a megfelelő somorjai alapozás után, Nagy Ferenc és Diósi Albert tanítványa, került Győrbe, ahol Tullner Krisztián és Boda István az edzője. Laura ugyancsak elismeréssel beszélt Merim Mehmedovič boszniai szerb edzőről, aki külön gyakorol vele.

"Nagy örömmel és várakozással tekintek a 2020-as év elé, ahol két fronton, a győri klubban, és immár Szlovákia junior válogatott csapatában is szeretnék helytállni. Ebben az együttesben több összetartáson és tornán veszünk majd részt, a tervek szerint Dániába is elutazunk. Legfontosabb célunk, hogy kiharcoljuk a bejutást a portugáliai U16 Európa-bajnokságra"

- közölte Molnár Laura.

(-)

Címkék: kosárlabda