Csallóközi tömeggyilkosságról álmodozik a srác, aki korábban pénzt ajánlott a bősi menekültek kinyírásáért!

2016. március 17. - 09:45 | Belföld

A Čadcai járásból származó Dávid Kúrňava tavaly augusztusban adott fel egy hirdetést a legnagyobb szlovákiai apróhirdetés-portálon, melyben 25 eurót kínált minden Bősön tartózkodó menekült haláláért.

Csallóközi tömeggyilkosságról álmodozik a srác, aki korábban pénzt ajánlott a bősi menekültek kinyírásáért!
Dávid Kúrňava (Forrás: Markíza TV)

A hirdetést nem úszta meg szárazon, gyűlöletkeltéssel vádolták meg, elkapták a rendőrök, majd a peren kívüli megegyezés értelmében három év szabadságvesztésre ítélték, de nem csukták le, hanem három év próbaidőre bocsátották, mivel büntetlen előéletű. Az RTVS kamerái előtt sem tagadta, hogy csak azért ismerte el bűnösségét és kötött egyezséget, hogy enyhébb büntetést kapjon.

Emiatt az ostoba szöveg miatt ítélték el:

"Egyszerű melóról van szó, kitakarítjuk a szálláshelyet a migránsoktól (mindenki gondolja át a takarítás formáját), a belépéskor mindenki kap egy kék dévényi fülvédőt (a dévényújfalui mészárosra utalva - a szerk. megj.), és egy gépfegyvert 90 tölténnyel. Aki többet lő, többet kap. Mindenkinek lesz a lábán egy chip (SDKksKILL) ez az eszköz számlálná, mennyi migráns van a számládon, és minden egyes migránsért 25 eurót kapsz."

A srác úgy tűnik nem tanult hibájából, a Facebookon - ahol Ctihodný Občan (Tisztelendő Polgár) néven szerepel - továbbra is gyűlöletkeltő bejegyzéseket oszt meg, melyek miatt újra a hatóságok látókörébe került.

A Nový Čas újságíróinak Charlie Hebdo-féle mészárlást kívánt - ugyanúgy, mint az Új Szó újságírónak az MKP-s Könözsi László -, és arról álmodik, hogy Róbert Mihály antifasiszta aktivistát valaki lelövi. Emellett - hogy kerek legyen a történet - a holokausztot is tagadja.

Ami viszont a legsokkolóbb, egy csallóközi mészárlásról álmodozik, mely során egy géppuskával pontosan 77 embert gyilkol meg - ugyanúgy, mint a norvég tömeggyilkos, Breivik.

A történet magyarul így hangzik:

"Elszundítottam, és álmodtam egyet. Arról álmodtam, hogy egy fehér furgonnal egy pozsonyi kávézóhoz mentem, majd otthagytam a furgont, az fölrobbant, aztán beültem az autóba (rendőri egyenruhában). Elmentem a Csallóközbe, ott volt Mihály és a drogos barátai, MP5 volt a kezemben és szétlőttem őket, pontosan 77 drogost lőttem le, és aztán már csak arra emlékszek, hogy egy év feltételest kaptam az egészért, benne voltam minden újságban, és a szlovákok imádtak. :D Egy nem megnevezett gyilkosra emlékeztet ez az egész. :D De legalább jól kialudtam magam. :D"

A Denník N értesülése szerint a hatóságok már foglalkoznak az új fejleményekkel. "A zsolnai rendőrség vizsgálja a férfi facebookos bejegyzéseit, és az ügyészséggel való konzultációt követően döntenek a következő lépésekről.

Dávid Kúrňavát legújabb facebookos ámokfutásaival kapcsolatban a Markíza híradójában is megszólaltatták, az interjúban végig ironizált és nevetgélt, valamint azt is elmondta, csodálja Breiviket, amiért olyan jól ismeri a jogait.

(para)