A csallóköziek sikeresen szerepeltek Várpalotán

A szlovákiai Seishin Karate Klub négy sportolójával és egy bírójával vett részt a magyarországi Várpalotán december 2-án megrendezett nemzetközi gálán, amely egyben Markovics János főedző védenceinek utolsó ez évi megmérettetésének számított.

A csallóköziek sikeresen szerepeltek Várpalotán
Balról: Hupian Krisztina (edző), Hausleitner Mercedes, Jakab Adrien, Hájas Kornél, Markovics Ádám és Markovics János (Archív felvétel)

A versenyre 3 ország – Szlovákia, Horvátország és Magyarország – 26 klubjának 300 versenyzője küldte el nevezését. Formagyakorlatokkal indított a mezőny, majd a küzdelmek fokozatosan rajtoltak el.

“Csapatunkból Hausleitner Mercedes lépett tatamira legelsőnek. Neki sajnos nem volt jó napja, így "csupán" a harmadik helyen zárt. Hájas Kornél mindkét ellenfelét legyőzte, és első lett. Jakab Adrienn háromból két csatáját megnyerte, s teljesítménye egy ezüstéremben csúcsosodott ki. Az egyébként ifista Markovics Ádám a juniorok korosztályában simán megverte mindkét vetélytársát, és megszerezte idei hetedik tornagyőzelmét. Örömmel mondhatom el, hogy a tornán minden sportolónk jól szerepelt, sikeresen zárta a 2017-es naptári esztendőt. Köszönetemet fejezem ki klubunk edzőinek, akik tanítványaikat az óév utolsó megmérettetésére is kiválóan felkészítették” – összegzett Markovics János.

 

A csallóköziek eredményei küzdelemben:

1. helyezettek: Markovics Ádám (Keszegfalva), Hájas Kornél (Dunaszerdahely)

2. helyezett:
Jakab Adrienn (Csallóközaranyos)

3. helyezett: Hausleitner Mercedes (Keszegfalva)

(lv)