A csallóközkürtiek augusztustól újra a VI. ligában küzdenek a pontokért

2020. július 14. - 12:30 | Sport

Nyáron némileg átrendeződött a csallóközi focitérkép, változott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség mezőnye.

A csallóközkürtiek augusztustól újra a VI. ligában küzdenek a pontokért
A csallóközkürtiek (zöld-sárga szerelésben) augusztustól újra a VI. ligában küzdenek a pontokért (Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció)

Ami a legfelsőbb osztályt, a VI. (AG Sport) ligát illeti, a 2020/21-es bajnoki évfolyamban továbbra is 16 együttes küzd a pontokért. Egy emelettel lejjebb, a VII. ligában viszon ezúttal már nem két csoportban (Észak és Dél), hanem csupán egy 16-tagú mezőnyben zajlik a pontvadászat.

Ami a VI. ligát illeti, ebben már nem szerepelnek a felbáriak, akik a VII. ligába jelentkeztek. A VI. liga újoncaként a csallóközkürtiek állnak csatasorba.

„A jelenkezések beküldése után a VI. ligába 15, a VII. ligába pedig 17 alakulatot soroltunk be. Mint az köztudott, a 2019/20-as bajnoki idényt a koronavírus-járvány mattolta, a bajnokságok idő előtt értek véget. Nem volt feljutó, sem kieső. A csapatok az új idényben abban az osztályban folytathatják a küzdelmet, melyben a félbeszakadt évadban szerepeltek. Mivel a felbáriak nem éltek a lehetőséggel, ezért foghíjassá vált a VI. liga mezőnye. Szövetségünk végrehajtó bizottsága foglalkozott a kialakult helyzettel, s a sporttechnikai bizottság a csallóközkürtieknek kínált lehetőséget a felsőbb osztályban való indulásra. A 2018/2019-es bajnokság végeredményéből indultunk ki. Akkor ugyanis a bajnoki címet szerzett alistáliak mögött a csallóközkürtiek végeztek a második helyen. Ez volt a versenyszabályoknak megfelelő megoldás, a legutóobbi regulárisan befejeződött bajnokság” – indokolta a döntés logikáját a Paraméternek Földes Richárd, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

A tisztségviselő azt is elmondta, hogy a felnőtteknél az új idényben nem szerepel a nagymagyari FC Roma és a Nagyudvarnok (VII. liga) kollektívája. A nagyudvarnoki futballklub egyébként korosztályos csapatot (U19) nevezett a pontvadászatba. Ugyancsak nóvumnak számít, hogy önállósultak a csiliznyáradiak, akik ezentúl már nem a Szap-Csiliznyárad B csapataként, hanem Csiliznyáradi SE néven szerepelnek a bajnokságban. Földes Richárd pozitívumként értékeli, hogy az ifiknél (VI. liga) a korábbi 7 helyett immár 9 kollektíva csatázik a pontokért.

A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség által irányított bajnokságok augusztus 16-án rajtolnak el.

(ái)