Csallóközkürtön húsvétolt, a bajnokság folytatására, gólokra számít Almási László, a rózsahegyiek támadója

2020. április 15. - 07:56 | Sport

Almási László, a rózsahegyiek téli szerzeménye csallóközkürti otthonában húsvétolt, ami a járványügyi helyzetre való tekintettel aligha számít meglepetésnek. 

Csallóközkürtön húsvétolt, a bajnokság folytatására, gólokra számít Almási László, a rózsahegyiek támadója
Fotó: fcdac.sk

A huszonegy esztendős gólerős csatár, aki a DAC neveltje más, jóval dinamikusabb napirendhez szokott, ezért az elhúzódó kényszerszünet napjait, elmondása szerint, monoton egyhangúság jellemzi.

„Immár ötödik hete otthon vagyok. A húsvéthétfőt is házi karanténban töltöttem. Meglocsoltam édesanyámat és a testvéremet. Edzek és pihenek. Edzőnk, Ján Haspra minden hét elején napokra lebontott edzéstervet küld, a megszabott feladatokat teljesítem. Az erősítő gyakorlatok és a futóedzések a jó erőnlét megőrzésére szolgának. Remélem, előbb-utóbb a kollektív edzések is beindulnak, s a játék is elkezdődik. Ami a folytatást, az idény befejezését illeti, én derűlátó vagyok” – bizakodott a DAC-ból Rózshegyre szerződött gólvágó, aki a sárga-kékek ellen is csatázott (felvételünkön) az alapszakasz gól nélküli döntetlennel végződött rózsahegyi találkozón. A közel két méter magas befejező csatárt a II. ligában a somorjai STK és a ligetfalui FC szurkolói is a szívükbe zártak.

A honi második vonalban ősszel a ligetfaluiak mezében 11-szer volt eredményes, ezzel a góllistán a megosztott második helyen jegyzik.

Vajon milyen folytatásra számít?

„A Bundesligához hasonlóan csakhamar nálunk is elkezdődnek az élvonalbeli csapatok tréningjei. Három-négy hetes közös gyakorlások után csatasorba állhatunk. Heti három bajnokival behozhatjuk a lemaradást, s pontot tehetünk a rájátszás végére. Szerintem a nyár elejére befejeződhetne a pontvadászat. A meccseket minden bizonnyal üres lelátók előtt játsszuk. A várható forgatókönyv mindenesetre fura lesz a futballisták számára. Abból kell kiindulnunk, hogy ebben a helyzetben a legfontosabb az egészség. Ami engem illet, az alapszakasz hajrájában kisebb sérülés hátráltatott. Új állomáshelyen ugyan már több mérkőzésen is szóhoz jutottam, de a gól, a gólok még hiányoznak. Ezért az általam is remélt folytatásban szeretnék találatokkal is hozzájárulni kollektívánk sikeres szerepléséhez” – nyilatkozta a Paraméternek Almási László, aki az U21-es szlovák válogatott tagja. Tőle azt is megtudtuk, hogy a nemzeti együttes műsora jelenleg még kérdőjeles.

ái