A csaló azt mondta áldozatának, hogy fia balesetet szenvedett és megsebesített egy kisgyermeket (VIDEÓ)

2023. május 26. - 12:08 | Régió

15 ezer eurót tulajdonított el a 86 éves nyugdíjastól a csaló, a rendőrség keresi.  A történtekről Silvia Šimková rendőrségi szóvivő tájékoztatta a TASR-t.

A csaló azt mondta áldozatának, hogy fia balesetet szenvedett és megsebesített egy kisgyermeket (VIDEÓ)
Illusztrációs felvétel (Pixabay)

„A férfi azt mondta áldozatának, hogy fia közlekedési balesetet szenvedett, amelyben egy másik gépjárművel ütközött, és megsebesített egy kisgyermeket, amiért 15 ezer euró kártérítést kell fizetnie“ – magyarázta a szóvivő.

Az ismeretlen elkövető megparancsolta áldozatának, hogy dobja ki a pénzt a ház bejáratánál lévő ablakon. Ő azonban ezt visszautasította. A csaló azt mondta a nyugdíjas áldozatának, hogy egy Šufliarsky nevű férfi jön majd a pénzért. A sértett így átadta a pénzt.

„Miután visszament a házba, felhívta a fiát, aki elmondta, hogy jól van. Ekkor jött rá, hogy csalás áldozata lett“ – tette hozzá a szóvivő.

Ezzel összefüggésben a rendőrség a lakosság segítségét kéri annak a férfinak az azonosításához, akinek a videóját közzétették a közösségi oldalon. Arra kérnek mindenkit, hogy bármilyen információval rendelkeznek, azonnal forduljanak a rendőrséghez.

TASR