Csalódott lehetett a szabaduló Jankovská, mikor meglátta, kik várnak rá a dutyi előtt!

2021. március 4. - 11:40 | Belföld

Alighogy szabadult egy éve tartó vizsgálati fogságából a Marian Kočner Threema-üzeneteiből az ő majmocskájaként is ismert egykori smeres államtitkár, fordulhatott is vissza.

Csalódott lehetett a szabaduló Jankovská, mikor meglátta, kik várnak rá a dutyi előtt!
Fotó: TV Markíza

Mint arról korábban beszámoltunk, a Legfelsőbb Bíróság csütörtökön délelőtt megerősítette az első fokú döntést, és szabadlábra helyezi a korrupcióval gyanúsított Monika Jankovskát.

Jankovská az elmúlt hónapot a trencséni börtönkórházban töltötte, miután gyógyszertúladagolással próbált véget vetni az életének. A kórház előtt, ahonnan szabadon távozhat, azonban már vártak rá a rendőrök - értesült a Markíza. Jelen volt Peter Juhás vizsgálótiszt is, aki az ún. Fatima étterem ügyében folytat nyomozást. A 2000-es évek elejéig visszanyúló ügyben tavaly októberben gyanúsították meg Jankovskát, most pedig emiatt vették őrizetbe. A Markíza úgy tudja, javasoni fogják újra a vizsgálati fogságát, ez ügyben a Trencséni Járásbíróság hozhat döntést.

Ennek az ügynek a lényege, hogy az egykori NAKA-s Róbert Krajmer feleségének Trencsénben az ölébe pottyant egy olyan bár, amelyet a múltban erőszakkal szerzett meg a Peter Čongrády nevével fémjelzett maffia az eredeti tulajdonostól, Ondrej Janíčektől. Ebben segédkezhetett Jankovská, aki akkoriban Janíček ellen, azaz Čongrády javára hozott ítéletet, és amiért 3 millió koronát, azaz vagy 100 ezer euró kenőpénzt kaphatott. Jankovská tagadta, hogy ilyenre sor kerülhetett volna, és ezért is döntött úgy, hogy nem vesz magához ételt a rács mögött. Elhatározásáig a börtönben gombok varrásával csapta el az időt.

Az egykor bíróként is tevékenykedő korábbi smeres államtitkárt, Monika Jankovskát tavaly márciusban, a Vihar névre keresztelt akció során tartóztatták le a rendőrök, mert azzal gyanúsítják, hogy ő intézte el, hogy a bíróság hitelessé nyilvánítsa azokat a markízás váltókat, melyek alapján Marián Kočner több millió eurót követelt a kereskedelmi televíziótól. Kočnert azóta 19 évre ítélték az értékpapírok meghamisítása miatt.

Monika Jankovská tavaly szeptemberben éhségsztrájkba kezdett a börtönben, de egészségi állapota az éhségsztrájkja 20. napján jócskán leromlott, ezért meg kellett szakítania azt, infúziókat kapott.

(Tvnoviny.sk/parameter)