Csalók akarták megkopasztani a 77 éves nénit, de őt nem olyan fából faragták

Nyolcezer eurót próbáltak kicsalni tőle a már többször is jól bevált unokás csalás egyik verziójával. A nagyi viszont nem állt kötélnek.

Csalók akarták megkopasztani a 77 éves nénit, de őt nem olyan fából faragták
Illusztráció

A 77 éves nagyszombati asszonyt először felhívta egy férfi, aki az unokájának, Edónak adta ki magát. Elmesélte neki, hogyan járt a bankban: nagyobb összegű pénzt akart kivenni, de ott azt mondták neki, hogy mivel ezt nem jelentette be előre, ezért nem tudnak neki segíteni. Megkérdezte, nem tudna-e neki kölcsönadni legalább 8 ezer eurót.

A nagyi először belement, majd abban a hiszemben, hogy Edóval beszél, instrukciókat kapott a férfitől. Arra kérte, menjen a Moyzesova utcában lévő állatorvosi rendelőhöz. Miután a hölgy odért, a férfi felhívta őt, és azt mondta neki, hogy ő (az állítólagos Edo) sajnos nem tud odamenni, viszont odaküldi egy ismerősét.

Percekkel később valóban megjelent ott egy alak, majd megkérdezte a hölgyet, hogy ő hozta-e a pénzt, a hölgy viszont ebben a pillanatban meggondolta magát és hazaballagott. Felhívta a lányát, aki pedig elmondta neki, hogy Edo pillanatnyilat Prágában van.

A rendőrségen jelentették az ügyet, csalás kísérlete címén indult eljárás.

(parameter)