Csalókra hívták fel az emberek figyelmét a rendőrök, nem is sejtették, hogy épp egy áldozattal találják szembe magukat

2022. január 27. - 12:08 | Régió

Egy megelőzési akció során a pozsonyi rendőröknek sikerült megakadályozniuk, hogy egy 62 éves nő csalás áldozatává váljon.

Csalókra hívták fel az emberek figyelmét a rendőrök, nem is sejtették, hogy épp egy áldozattal találják szembe magukat
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrök szerdán szólítottak meg a pozsonyi Nivy buszállomáson egy 62 éves nőt, aki épp egy bankfiókból jött kifelé. A megelőzési akció során tájékoztatták az utóbbi időben egyre gyakrabban előforduló csalásokról.

A beszélgetés során a nő elárulta, hogy telefonon felkereste őt egy állítólagos orvos, aki arra kérte őt, hogy küldjön egy bizonyos pénzösszeget egy számlára, mert a fia közúti balesetet okozott, sérülése miatt pedig nem tud beszélni. A nőnek 9 ezer eurót kellett utalnia egy számlára, hogy az állítólagos ügyet bírósági eljáráson kívül oldják meg, emellett az orvos megtiltotta neki, hogy értesítse a rendőrséget.

A nő elment a bankba, ahol a kért összeget átutaltatta a számlára. A rendőrök felvilágosították, hogy minden bizonnyal csalás áldozatává vált, ezért visszamentek vele a bankba, az alkalmazottnak pedig elmondták a történteket. A tranzakciót azonnal blokkolták, így a nő nem veszítette el megspórolt pénzét.


-para-

Címkék: csalás, Pozsony